Formula 1: Δεν θα διεξαχθεί το κινεζικό γκραν πρι του 2023 - Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία.

Το κινεζικό γκραν πρι θα απουσιάσει για τέταρτη διαδοχική χρονιά από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1… Και αυτό γιατί, ενώ είχε συμπεριληφθεί στο καλαντάρι του 2023, ανακοινώθηκε σήμερα (2/12) η ματαίωση του αγώνα.

Κυρίως εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που επιβάλλουν οι αρχές της χώρας, προκειμένου να καταπολεμηθεί η έξαρση της COVID-19. Το κινεζικό γκραν πρι του 2023 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στη Σανγκάη. Θα ήταν ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ωστόσο η απόφαση για τη ματαίωσή του δεν αποτελεί έκπληξη.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Formula 1 αναφέρει τα εξής:

«Η Φόρμουλα Ένα μπορεί να επιβεβαιώσει, μετά από διάλογο με τον promoter και τις σχετικές αρχές, ότι το κινεζικό γκραν πρι του 2023 δεν θα λάβει χώρα, λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών που παρουσιάζονται από την κατάσταση με την COVID-19. Η Φόρμουλα Ένα εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για να αντικαταστήσει το κενό στο καλαντάρι του 2023 και θα παράσχει ενημέρωση γι’ αυτό εν ευθέτω χρόνω».

Υπενθυμίζεται ότι το κινεζικό γκραν πρι διεξήχθη για τελευταία φορά το 2019 -όντας μάλιστα ο χιλιοστός αγώνας της Formula 1 από το 1950- με νικητή τον Λιούις Χάμιλτον.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!