Πρίγκιπας Ουίλιαμ-Κέιτ Μίντλετον: Αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς των Boston Celtics - Τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του.

Στο TD Garden της Βοστώνης βρέθηκαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον για να παρακολουθήσουν τον αγώνα των Boston Celtics.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες του τύπου «ΗΠΑ! ΗΠΑ!» όταν εμφανίστηκαν στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως κάθισαν στο γήπεδο μαζί με τον ιδιοκτήτη των Boston Celtics, Γουίκι Γκρούσμπεκ, και τη σύζυγό του Εμίλια Φαζάλαρι.

Ακολούθως, ο πρίγκιπας της Ουαλίας έριξε μια αμήχανη ματιά στη μεγάλη οθόνη, όταν το πρόσωπο του ίδιου και της συζύγου του εμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη.

Τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο λόγος πίσω από τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό τους ήταν οι ρατσιστικές δηλώσεις της νονάς του Ουίλιαμ η οποία έθεσε επίμονες ερωτήσεις για την «καταγωγή» μιας μαύρης ακτιβίστριας. Το συμβάν έλαβε χώρα σε δεξίωση που οργάνωσε η βασιλική σύζυγος Καμίλα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η ακτιβίστρια Ενγκόζι Φουλάνι είναι διευθύντρια της οργάνωσης Sistah Space που στηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Η ίδια μέσω Twitter ανέφερε πως η νονά του Ουίλιαμ τη ρωτούσε επίμονα «από πού πραγματικά κατάγεται» στη δεξίωση.

Στην ανακοίνωσή του, το Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «με τη δέουσα σοβαρότητα» το συμβάν αυτό. «Διατυπώθηκαν απαράδεκτα και πραγματικά λυπηρά σχόλια. Το εν λόγω άτομο θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη του για το κακό που προκάλεσε και αποχώρησε από τον τιμητικό ρόλο του με άμεση ισχύ», πρόσθεσε.

Η Φουλάνι εξήγησε ότι δεν ήξερε τι να απαντήσει, ούτε τι να κάνει. «Δεν μπορούσα να το πω στη βασιλική σύζυγο και ήταν σοκ για μένα, όπως και για τις δύο άλλες γυναίκες (σ.σ. που βρίσκονταν δίπλα της), μείναμε έκπληκτες και άφωνες».

Η οργάνωση Sistah Space ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα της γυναίκας.