Η Αγγλία και οι ΗΠΑ πήραν το εισιτήριο για τους «16» από τον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ και θα αντιμετωπίσουν Σενεγάλη και Ολλανδία αντίστοιχα.

Οι ΗΠΑ στους «16» του Μουντιάλ 2022! Οι Αμερικανοί με σκόρερ τον Πούλισικ έπαιξαν μόνο για τη νίκη και χάρη στο «χρυσό» γκολ του επιθετικού της Τσέλσι, πέρασαν το εμπόδιο του Ιράν. Η Αγγλία επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ ανώτερη από την Ουαλία και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 3-0.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Αγγλία – Ουαλία 3-0

Το 104ο ραντεβού ανάμεσα στην Αγγλία και στην Ουαλία και πρώτο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την πρώτη με 3-0, αποτέλεσμα που χάρισε στα «Τρία Λιοντάρια» την πρωτιά του 2ου ομίλου (δύο νίκες και μία ισοπαλία) και το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης.

Την Κυριακή (4/12) η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ θα βρεί απέναντί της τη Σενεγάλη (2η του 1ου γκρουπ) σε ματς με… φόντο τους προημιτελικούς, ενώ η Ουαλία μετά τη σημερινή της ήττα (2η μετά το 2-0 από το Ιράν) στην πρώτη παρουσία της σε τελικούς Μουντιάλ μετά το 1958, αποκλείστηκε κι επιστρέφει… σπίτι της με απολογισμό 2 ήττες και μία ισοπαλία (1-1 με τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα).

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Άγγλων ήταν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο. Γενικά, πάντως, η ομάδα του Σαουθγκέιτ δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που έπαιξε εναντίον του Ιράν, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος στο οποίο κυριάρχησε ολοκληρωτικά.

⇒ ΗΠΑ – Ιράν 1-0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολούθησαν την Αγγλία στους νοκ άουτ αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας το Ιράν 1-0 στο «Αλ Τουμάμα» της Ντόχα και κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Β΄ όμιλο με 5 βαθμούς, δύο λιγότερους από τα «Τρία Λιοντάρια» που επιβλήθηκαν με 3-0 της Ουαλίας στο βρετανικό ντέρμπι.

Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Γκρεγκ Μπελχάτερ θα βρει απέναντί της στη φάση των «16» την Ολλανδία του Λουίς Φαν Χάαλ για ένα εισητήριο στα προημιτελικό της διοργάνωσης, στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (17:00) στο «Καλίφα Ιντερνάσιοναλ» στάδιο της Ντόχα ενώ οι Ασιάτες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αφού ξεκίνησαν τον αγώνα με στόχο να μη χάσουν κι όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο δεν είχαν χρόνο…

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μουντιάλ Μουντιάλ Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!