Μουντιάλ 2022: Ιρανός δημοσιογράφος ρώτησε τον αρχηγό των ΗΠΑ για τις διακρίσεις κατά των μαύρων και έλαβε αποστομωτική απάντηση.

Με την αναμέτρηση του Ιράν με τις ΗΠΑ θα κλείσει απόψε η δράση της ημέρας για την πρεμιέρα της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έχει και πολιτικές προεκτάσεις, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας δημοσιογράφος από το Ιράν απευθυνόμενος στον Τάιλερ Άνταμς τόνισε πως ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής πρόφερε λανθασμένα το όνομα του Ιράν, ενώ στη συνέχεια τον ρώτησε πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί μία χώρα με τόσες πολλές διακρίσεις εις βάρος μαύρων ανθρώπων.

Με περίσσια ευγένεια παρά το επιθετικό ύφος του συνομιλητή του, ο αρχηγός των ΗΠΑ αρχικά ζήτησε συγγνώμη για την λάθος προφορά στην ονομασία του Ιράν και ακολούθως απάντησε όσον αφορά στις διακρίσεις στις ΗΠΑ. Μουντιάλ

«Υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας. Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά στα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές. 

Έτσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου. Είναι μία εξελικτική διαδικασία», απάντησε χαρακτηριστικά.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!