Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, έχει περάσει αρκετά χρόνια στο Κατάρ και έσπευσε να υπερασπιστεί τη χώρα που φιλοξενεί το Μουντιάλ.

Ο Τσάβι γνωρίζει πολύ καλά το Κατάρ, καθώς είναι η χώρα όπου τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και θέλησε να την… υπερασπισθεί, για όσα της προσάπτονται από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή το Μουντιάλ 2022.

Από την έναρξη της διοργάνωσης, αλλά ακόμη και από την ανάθεση της, πολλές φωνές έχουν υψωθεί για να επικρίνουν το Κατάρ. Ειδικά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπου πολλοί σύμβουλοι, πρώην παίκτες και σημαντικές προσωπικότητες έχουν επισημάνει ορισμένα ζητήματα, που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον θάνατο εργαζομένων σε εργοτάξια.

Μάλιστα, οι παίκτες κάποιων εθνικών ομάδων, έχουν δείξει την αντίδραση τους, όπως οι Αγγλοι γονατίζοντας στο έδαφος και οι Γερμανοί, βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα τους για να καταγγείλουν την λογοκρισία.

Οι δηλώσεις του Τσάβι για το Μουντιάλ στο Κατάρ

Προς το παρόν, το «στοίχημα» του Κατάρ μοιάζει αρκετά επιτυχημένο. Τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι πως η ατμόσφαιρα αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν είναι η καλύτερη στα γήπεδα, αλλά και τα μικρά ζητήματα, όσον αφορά στην στέγαση των επισκεπτών φιλάθλων.

Τα σχόλια των δημοσιογράφων, οι οποίοι καλύπτουν δια ζώσης την διοργάνωση, είναι σε γενικές γραμμές, θετικά. Και όλα αυτά, δεν προκαλούν καμία έκπληξη στον Τσάβι, ο οποίος τελείωσε την καριέρα του ως παίκτης στην Αλ-Σαντ, πριν αρχίσει εκεί, την προπονητική.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca», ο Τσάβι, επεσήμανε:

«Πιστεύω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αφήσει μια πολύ ισχυρή κληρονομιά για την χώρα και την περιοχή. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που η αραβική κουλτούρα γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο. Θεωρώ, πως υπάρχουν πολύ μεγάλα κλισέ και προκαταλήψεις, έχει γίνει πολλή κριτική στον αραβικό πολιτισμό. Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τι είναι το Κατάρ, δεν είναι αυτό που λένε οι άδικοι επικριτές.

»Ο κόσμος θα κρατήσει πολύ καλές αναμνήσεις από την χώρα. Τα φαβορί, είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή, ενώ η Ισπανία είναι πολύ καλή και η Γαλλία είναι πολύ δυνατή. Θα δούμε, θα είναι ένα ενδιαφέρον τέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι κρίμα, γιατί η εθνική Κατάρ δεν ήταν στα συνηθισμένα της επίπεδα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!