Μουντιάλ 2022: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση στους «16» ανάμεσα σε Κροατία, Βέλγιο και Μαρόκο.

Ο Καναδάς αποχαιρέτησε το Μουντιάλ, αφού γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Κροατία. Το Μαρόκο σόκαρε το Βέλγιο και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, επικρατώντας της ομάδας του Μαρτίνεθ με 2-0, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16».

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Βέλγιο – Μαρόκο 0-2

Το Μαρόκο δεν άφησε, όπως ο Καναδάς, το κακό Βέλγιο να ξεφύγει και πήρε τη σπουδαία νίκη με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ.

Με τους τρεις αυτούς βαθμούς το Μαρόκο έφθασε τους τέσσερις, έχοντας και αυτόν της ισοπαλίας από την πρεμιέρα με την Κροατία, και διεκδικεί βάσιμα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Βόρειας Αφρικής άνοιξε το σκορ με το γκολ του Αμπντελχαμίντ Σαμπιρί στο 73ο λεπτό και σφράγισε την τεράστια αυτή νίκη με το τέρμα του Ζακάρια Αμπουχάλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πως και οι δύο παίκτες μπήκαν ως αλλαγές στο τελευταίο ημίωρο και έμελλε να είναι αυτοί που θα διαμόρφωναν το τελικό σκορ.

⇒ Κροατία – Καναδάς 4-1

Η εκτελεστική δεινότητα του Αντρέι Κράμαριτς οδήγησε την Κροατία στην ανατροπή επί του Καναδά και στη μεγάλη νίκη με 4-1, αποτέλεσμα που ήταν καταδικαστικό για την ομάδα της Βόρειας Αμερικής (δεύτερη μετά το Κατάρ που αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση), η οποία στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ μετά το 1986 γνώρισε τον αποκλεισμό από την 2η κιόλας αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Αντίθετα, η «Χρβάτσκα», μετά το 0-0 με το Μαρόκο στην πρεμιέρα και τη μέτρια εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει, στο αποψινό καθοριστικό ματς στο στάδιο «Καλίφα» και παρότι δέχτηκε γκολ από τ΄ αποδυτήρια, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και με 4 βαθμούς να ισοβαθμεί στην κορυφή του γκρουπ με το Μαρόκο (υπερτερεί έναντι των Αφρικανών), κρατώντας την τύχη στα χέρια της για να συνεχίσει στα νοκ άουτ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της Κροατίας στο ματς ήταν ο στράικερ της Χοφενχάιμ, Αντρέι Κράμαριτς ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 36΄ (είχε προηγηθεί ο Καναδάς με τον Ντέιβις στο 2΄) και αυτό που «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του στο 70΄. Ενδιάμεσα ο Μάρκο Λιβάγια είχε κάνει το 2-1, στο 40΄, ενώ στο 90΄+4 ο Μάγερ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Κροατία – Βέλγιο (01/12 – 17:00)

Μαρόκο – Καναδάς (01/12 – 17:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μουντιάλ Μουντιάλ Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!