Μουντιάλ 2022: Η Ισπανία προηγήθηκε αλλά ο Φούλκρουγκ ισοφάρισε σε 1-1 και η Γερμανία μένει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η Γερμανία κατάφερε να «σώσει» την παρτίδα με την ισοπαλία απέναντι στη Γερμανία ωστόσο παραμένει ακόμα σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Οι όποιες ελπίδες της Γερμανίας για πρόκριση στην επόμενη φάση προϋποθέτουν τη νίκη της Μάνσαφτ επί της Κόστα Ρίκα την τελευταία αγωνιστική, ενώ ταυτόχρονα η Ιαπωνία δεν πρέπει να κερδίσει την Ισπανία. Εάν Ισπανοί και Γερμανοί κερδίσουν τα τελευταία τους ματς θα περάσουν μαζί στους «16», ενώ αν οι Σαμουράι επιβληθούν της ομάδας του Ενρίκε θα πάρουν αυτή την πρόκριση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Γερμανίας.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1

Με μία σημαντική έκπληξη, συνεχίσθηκε το Μουντιάλ του 2022, καθώς για την 2η αγωνιστική του τουρνουά, η Κόστα Ρίκα, που είχε γνωρίσει συντριβή με 7-0 από την Ισπανία, στην πρεμιέρα, νίκησε με 1-0 την Ιαπωνία, που είχε κάνει την έκπληξη, επικρατώντας της Γερμανίας με 2-1. Το «χρυσό» γκολ, σημείωσε ο Κέϊσερ Φούλερ στο 81ο λεπτό (σ.σ. αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του ματς), ενώ πλέον, η Κόστα Ρίκα «έπιασε» την Ιαπωνία στους τρεις βαθμούς και όλα είναι «ανοικτά» για την πρόκριση.

Ο αγώνας, διεξήχθη στην πόλη Αλ Ραγιάν και στο χωρητικότητας 45.032 θεατών «Ahmad Bin Ali Stadium».

⇒ Ισπανία – Γερμανία 1-1

Ο 29χρονος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης, Νίκλας Φίλκρουγκ, κράτησε «ζωντανό» το όνειρο της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Μουντιάλ για τη Γερμανία.

Δεκατρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (πέρασε στο 70΄ αντί του Μίλερ) «εκτέλεσε» τον Σιμόν κι «έγραψε» το τελικό 1-1 με την Ισπανία στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου που διεξήχθη στο «Αλ Μπαϊτ» της Αλ Κορ.

Τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτό, μετά και τη νίκη της Κόστα Ρίκα νωρίτερα επί της Ιαπωνίας (1-0); Σημαίνει ότι και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου διεκδικούν τα δύο «εισιτήρια» για τα νοκ άουτ, με την Ισπανία μετά το βαθμό που πήρε απόψε να έχει το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων. Με 4 πόντους η «φούρια ρόχα» προπορεύεται και της αρκεί μία ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τους Ιάπωνες για να περάσει.

Το άλλο ματς του γκρουπ, ανάμεσα σε Γερμανία και Κόστα Ρίκα θα είναι «τελικός». Η «νασιονάλμανσαφτ», με μόλις ένα βαθμό μετά την ήττα από τους «Μπλε Σαμουράι», θέλει το «τρίποντο» πάση θυσία για να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση, η οποία σε τέτοια περίπτωση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, εάν η Ιαπωνία καταφέρει να πάρει έστω ένα βαθμό από την Ισπανία.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Ιαπωνία – Ισπανία (01/12 – 21:00)

Γερμανία – Κόστα Ρίκα (01/12 – 21:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μουντιάλ Μουντιάλ Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!