Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα που πέρασε στους «16» του Μουντιάλ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ. Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε και η Αυστραλία μετά τη νίκη της απέναντι στην Τυνησία.

Η Γαλλία νίκησε με 2-1 την μαχητική Δανία με πρωταγωνιστή τον σκόρερ των δυο γκολ Κιλιάν Εμπαπέ και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ. Στο πρώτο ματς του ομίλου η Αυστραλία νίκησε με 1-0 την Τυνησία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς, ενώ από έναν έχουν Δανία και Τυνησία.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Αυστραλία – Τυνησία 1-0

Βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ 2022, απέκτησε η Αυστραλία, καθώς για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου, επικράτησε με 1-0 της Τυνησίας, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ντιούκ στο 23ο λεπτό. Πλέον, τα «καγκουρό», έχουν τρεις βαθμούς, ενώ οι Τυνήσιοι με έναν βαθμό, πιθανότατα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά την φάση των ομίλων.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο εντυπωσιακό και χωρητικότητας 44.325 θεατών, «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα.

⇒ Γαλλία – Δανία 2-1

Με το μεγάλο της αστέρι, Κιλιάν Εμπαπέ, να σκοράρει δύο φορές, η Γαλλία νίκησε 2-1 τη Δανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου στο στάδιο «974» της Ντόχα κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Δανοί, με ένα βαθμό στο ενεργητικό τους (0-0 με την Τυνησία) θα τα παίξουν όλα για όλα την επόμενη Τετάρτη (30/11) εναντίον της Αυστραλίας, σε αγώνα που θέλουν αποκλειστικά και μόνο τη νίκη. O σκόρερ και των δύο γκολ των «μπλε», Κιλιάν Εμπαπέ, αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης.

Στην 4η αναμέτρηση με τους Δανούς σε τελική φάση Μουντιάλ η κάτοχος του τροπαίου, Γαλλία, νίκησε για 2η φορά τους Σκανδιναβούς, μετά το 1998, έχοντας τον Εμπαπέ σε μεγάλη βραδιά.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε δύο φορές στο β΄ μέρος, έφτασε τα 31 γκολ με την φανέλα της Εθνικής (άφησε πίσω τους Παπέν και Φοντέν), ενώ έγινε ο δεύτερος σκόρερ των «τρικολόρ» σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου με 7 τέρματα, πίσω από τον Ζιστ Φοντέν.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Τυνησία – Γαλλία (30/11 – 17:00)

Αυστραλία – Δανία (30/11 – 17:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μουντιάλ Μουντιάλ Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!