Το Wembley του Λονδίνου «ντύθηκε» στα χρώματα της LGBTQ+ κοινότητας λίγο πριν τη διεξαγωγή του αγώνα με τις ΗΠΑ.

Το στάδιο Wembley του Λονδίνου, «ντύθηκε» χθες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Πρόκειται για μία ενέργεια των αρμοδίων, προκειμένου να υποστηρίξουν την LGBTQ+ κοινότητα, ενόψει του αγώνα Αγγλίας-ΗΠΑ.

Η Αγγλία, είναι μία από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες, που υπό την απειλή της κίτρινης κάρτας στον αρχηγό -που ανακοινώθηκε από την FIFA- «υποχώρησαν» από την χρησιμοποίηση του περιβραχιονίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου με το σύνθημα «One Love» κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη | (@canon_frame)

Η χρήση αυτού του περιβραχιόνιου έχει αντικείμενο συζήτησης στο Κατάρ. Πολλής συζήτησης. Στη χώρα η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Και, μάλιστα, ορισμένοι θεατές έχουν λάβει εντολή να αφαιρούν ρούχα που φέρουν το λογότυπο «One Love» κατά την διάρκεια των αγώνων.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) έχει επικριθεί στο εσωτερικό της χώρας. Κι αυτό επειδή τελικά αποφάσισε να μην φορέσει το περιβραχιόνιο ο Χάρι Κέϊν.

«Η προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένης της ομοφοβίας, από το ποδόσφαιρο είναι κάτι στο οποίο πιστεύουν ακράδαντα όλοι στην FA. Η FA θα συνεχίσει να δείχνει την υποστήριξή της για την κοινότητα LGBTQ+ και όλες τις άλλες κοινότητες κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα. Αρχίζοντας με τον φωτισμό της αψίδας στο στάδιο Wembley στα χρώματα του ουράνιου τόξου για τον αγώνα της Παρασκευής με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!