Η Πορτογαλία, αν και αγχώθηκε, κατάφερε να κερδίσει με 3-2 τη Γκάνα και να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ - Από την άλλη Ουρουγουάη και Νότια Κορέα έμειναν στο μηδέν (0-0).

Πορτογαλία και Γκάνα χάρισαν ένα επικό δεύτερο ημίχρονο όπου στο τέλος αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του. Ουρουγουάη και Νότια Κορέα αλληλοεξουδετέρωθηκαν στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 8ου ομίλου του Μουντιάλ και «κόλλησαν» στο 0-0. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες και μοιραία το σκορ δεν άλλαξε…

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Ουρουγουάη – Νότια Κορέα 0-0

Στο χειρότερο ίσως ποιοτικά παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως τώρα, Ουρουγουάη και Νότια Κορέα έμειναν φυσιολογικά στο 0-0 στο “Education City Stadium” του Αλ Ραγιάν, στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου. Η «τσελέστε», χωρίς να είναι καλύτερη, είχε δύο δοκάρια με τον Γκοντίν (43΄) και τον Βαλβέρδε (89΄), ενώ οι Ασιάτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 34΄ με τον Ούι-τζο Χουάνγκ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο απέφυγε να χρησιμοποιήσει από την αρχή και τους δύο βετεράνους επιθετικούς του, αφήνοντας στον πάγκο τον Εντινσον Καβάνι και χρησιμοποιώντας τον Ντάργουιν Νούνιες ως παρτενέρ του Λουίς Σουάρες. Στην αντίπερα όχθη, ο… μασκοφόρος Σον Χέουνγκ-μιν βρέθηκε κανονικά στην ενδεκάδα του Πάουλο Μπέντο, μαζί με τους δύο Χουάνγκ (Ιν-μπέομ και Ούι-τζο) του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες έφυγαν από το παιχνίδι με τον βαθμό της ισοπαλίας.

⇒ Πορτογαλία – Γκάνα 3-2

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έγραψε ιστορία» στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και η Πορτογαλία μπήκε με το… δεξί στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης, επικρατώντας με 3-2 της Γκάνας σε ματς με… τρελό ρυθμό μετά το 60ό λεπτό, ίσως το πιο συναρπαστικό έως τώρα στα γήπεδα του Κατάρ.

«Τρίποντο», που μετά το 0-0 της Ουρουγουάης με τη Νότια Κορέα φέρνει τους Ίβηρες σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.

Στο Στάδιο «974» της Ντόχα, ο άνθρωπος των ρεκόρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο «έγραψε» γι’ άλλη μια φορά ιστορία. Τι κι αν το τελευταίο διάστημα το όνομά του έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα με τα… καμώματά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τι κι αν αποχώρησε για πρώτη φορά στην καριέρα του μεσούσης της περιόδου από το σύλλογο που ανήκε, τι κι αν πλησιάζει τα 38 του χρόνια;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει… «αλεξίσφαιρος», όπως, παραδέχθηκε και ο ίδιος πριν την έναρξη της διοργάνωσης και το απέδειξε στο εναρκτήριο ματς της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος στο 65ο λεπτό κι έγινε ο μοναδικός στα χρονικά του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη, που έχει σκοράρει σε 5 συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (2006 Γερμανία, 2010 Νότια Αφρική, 2014 Βραζιλία, 2018 Ρωσία και 2020 Κατάρ).

Οκτώ λεπτά μετά το γκολ του πρώην άσου των «μπέμπηδων» ο θρύλος της Εθνικής Γκάνας, Αντρέ Αγιού «απάντησε» με κοντινή προβολή, αλλά οι Αφρικανοί δεν χάρηκαν πολύ, καθώς στα επόμενα 7 λεπτά βρέθηκαν πίσω με 3-1! Ο Αντρέ Αγιού έγινε ο Αφρικανός εν ενεργεία παίκτης με τους περισσότερους αγώνες σε τελική φάση Μουντιάλ (8).

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Νότια Κορέα – Γκάνα (28/11 – 15:00)

Πορτογαλία – Ουρουγουάη (28/11 – 21:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μουντιάλ Μουντιάλ Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!