Μουντιάλ 2022: Η Ισπανία έκανε «ονειρική» πρεμιέρα καθώς επικράτησε με 7-0 της Ιαπωνίας - Οι Γερμανοί μπήκαν σε «μπελάδες» μετά την ήττα - σοκ από την Ιαπωνία.

Η Ισπανία έκανε επιβλητική εμφάνιση στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ καθώς διέλυσε την Κόστα Ρίκα με 7-0. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν καταιγιστική και έδειξε με το… καλημέρα πως φέτος δεν αστειεύεται…

Από την άλλη η Γερμανία υπέπεσε σε «γκέλα» καθώς ηττήθηκε από την Ιαπωνία με 1-2. Πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία (27/11, 21:00).

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Γερμανία – Ιαπωνία 1-2

Μετά τη Σαουδική Αραβία, η Ιαπωνία, και στη θέση της Αργεντινής, η Γερμανία. Το δεύτερο σοκ του Μουντιάλ του Κατάρ είχε ως «θύτη» άλλη μία ασιατική ομάδα και ως «θύμα» μία μεγάλη και παραδοσιακή δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το… σενάριο στο “Khalifa International Stadium” του Αλ Ραγιάν ήταν παρόμοιο με το χθεσινό (22/11) στο Λουσάιλ.

Το φαβορί, Γερμανία, προηγήθηκε με πέναλτι του Γκιντογάν στο 33΄, έχασε σωρεία ευκαιριών για να «τελειώσει» το ματς και το… πλήρωσε. Δύο παίκτες που αγωνίζονται στην Bundesliga και μπήκαν ως αλλαγή, ο Ντοάν της Φράιμπουργκ στο 75΄ και ο Ασάνο της Μπόχουμ στο 83΄, οδήγησαν τους «μπλε σαμουράι» στη μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 2-1, βάζοντας… φωτιά στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «μάνσαφτ» ξεκινά για δεύτερη σερί φορά με ήττα τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση και πλέον ελπίζει η προσπάθειά της να μην έχει την ίδια κατάληξη, καθώς το 2018, αφότου έχασε στην πρεμιέρα από το Μεξικό, ηττήθηκε και από τη Νότια Κορέα και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

⇒ Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0

«Στόχος μας είναι να παίξουμε επτά ματς στο Κατάρ» είχε πει ο Λουίς Ενρίκε λίγο μετά την ανακοίνωση της αποστολής της Εθνικής Ισπανίας για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022, όταν είχε επικριθεί από τον Τύπο της χώρας για τις επιλογές του.

Κι αν κρίνουμε από την εικόνα της «φούρια ρόχα» στην πρεμιέρα της στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και την «επτάρα» (7-0) επί της Κόστα Ρίκα, δεν είναι καθόλου απίθανο να αποδειχθούν… προφητικά τα λόγια του!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των Ιβήρων σε τελική φάση Μουντιάλ και αντίστοιχα η πιο βαριά των Κοσταρικανών, στην 6η τους παρουσία στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Η «σεμνή τελετή» στο στάδιο «Αλ Τουμαμά» της Ντόχα είχε τελειώσει από το πρώτο ημίωρο, διάστημα στο οποίο οι Ίβηρες με μία άκρως πειστική εμφάνιση είχαν παραβιάσει την εστία του Κέιλορ Νάβας τρεις φορές, με τον έμπειρο γκολκίπερ σαφώς να ονειρευόταν ένα διαφορετικό ντεμπούτο μέσα στο 2022, τόσο σε επίπεδο εθνικής ή συλλόγου!

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα (27/11 – 12:00)

Ισπανία – Γερμανία (27/11 – 21:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Μουντιάλ Μουντιάλ