Μουντιάλ 2022: Τα γήπεδα του Κατάρ φαίνεται πως αύξησαν τις χωρητικότητές τους κατά 12% μέσα σε μόλις μία νύχτα.

Το Μουντιάλ του Κατάρ πήρε άλλη μια παράξενη τροπή την Τρίτη, καθώς η χωρητικότητα των οκτώ γηπέδων του αυξήθηκε επίσημα κατά 12%.

Μέσα σε μια νύχτα το στάδιο Al Bayt, το οποίο φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα, αυξήθηκε από 60.000 σε 68.895 στην επίσημη ιστοσελίδα – ενώ το μεγαλύτερο στάδιο, το Lusail, αυξήθηκε από 80.000 σε 88.966. Αυτό συνέβη αφού πρώτα υπήρξε παρανόηση από την προσέλευση που ξεπερνούσε τη χωρητικότητα του σταδίου σε κάθε παιχνίδι.

Μια πηγή προσκείμενη στους διοργανωτές επέμεινε ότι οι αρχικοί αριθμοί αντανακλούσαν τις απαιτήσεις της Fifa για τα γήπεδα που πρέπει να έχουν ελάχιστη χωρητικότητα 80.000, 60.000 και 40.000 θέσεων. Οι Καταριανοί διαπίστωσαν έκτοτε ότι ο αριθμός των θέσεων που χρειάζονταν για σκοπούς μετάδοσης, μέσων ενημέρωσης και χορηγιών ήταν μικρότερος από τον αναμενόμενο, εξ ου και οι αυξήσεις της χωρητικότητας.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το Lusail μπορεί να χωρέσει 92.000 άτομα. Συνολικά οι συνδυασμένες χωρητικότητες που αναφέρονται στον ιστότοπο του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο αυξήθηκαν από 380.000 σε 426.221 την Τρίτη.

Μουντιάλ 2022: Το δεύτερο μυστήριο με τις άδειες θέσεις

Ωστόσο, ένα δεύτερο μυστήριο παραμένει: γιατί φαίνεται να υπάρχουν πολύ περισσότερες άδειες θέσεις από αυτές που αναφέρονται στα επίσημα στοιχεία για την προσέλευση. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 88.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη Σαουδική Αραβία να σοκάρει την Αργεντινή στο στάδιο Lusail την Τρίτη – λιγότερο από χίλιοι λιγότεροι από τη χωρητικότητα – αλλά οι διαθέσιμες θέσεις ήταν ορατές σε όλο το γήπεδο.

Η πρώτη και πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων δεν εμφανίστηκαν. Τα μεγαλύτερα κενά σε όλους τους αγώνες -ιδιαίτερα στον εμφανώς υποβαθμισμένο αγώνα Σενεγάλη – Ολλανδία τη Δευτέρα- είναι εκείνα στις πιο ακριβές θέσεις που βρίσκονται στο πλάι του γηπέδου στις δύο πρώτες σειρές. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι χορηγοί ή οι προσκεκλημένοι έχουν επιλέξει να μην παρευρεθούν.

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα εισιτήρια ανήκουν σε ντόπιους φιλάθλους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Αν και η Fifa επιβεβαίωσε ότι το Κατάρ είναι μεταξύ των εθνών που έχουν αγοράσει το μεγαλύτερο μερίδιο από τα 3 εκατ. διαθέσιμα εισιτήρια. Γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη για ένα κράτος που φιλοξενεί τον αγώνα. Ο ακριβής αριθμός των εισιτηρίων που πωλήθηκαν δεν έχει δημοσιευθεί.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!