Μουντιάλ 2022: Η Σαουδική Αραβία εντυπωσίασε τους πάντες με την εμφάνισή της και νίκησε με 2-1 την Αργεντινή - Η ομάδα του Μέσι μπορεί έστω και λίγο να χαμογελάει λόγω του Οτσόα που κράτησε όρθιο το Μεξικό απέναντι σε Πολωνία και Λεβαντόφσκι.

Αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στον τρίτο όμιλο. Η Σαουδική Αραβία έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2022. Οι «πράσινοι αετοί» επικράτησαν 2-1 της Αργεντινής για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου και έβαλαν… φωτιά.

Μεξικό και Πολωνία έκαναν… δώρο στην Αργεντινή, μένοντας στο 0-0 με τον Γκιγιέρμο Οτσόα να αποκρούει εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2

«Κεραυνός» στο Λουσάιλ. Η Σαουδική Αραβία προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας 2-1 την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, χάρη σε μια συναρπαστική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας περίπλοκη τη συνέχεια του ταξιδιού της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι στο Μουντιάλ του Κατάρ. MVP της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Αλ-Οβάις.

Στην πέμπτη και τελευταία του προσπάθεια για το μοναδικό σημαντικό τρόπαιο που του λείπει, ο 35χρονος Μέσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι- έπειτα από υπόδειξη του VAR για τράβηγμα στον Παρέδες -στο 10ο λεπτό σε μια κυρίαρχη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όπου ακυρώθηκαν επίσης τρία γκολ που πέτυχαν ο ίδιος (22΄) και ο Λαουτάρο Μαρτίνες (27΄, 35΄) ως οφσάιντ.

Όμως, η Σαουδική Αραβία, η δεύτερη ομάδα με τη χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA στο τουρνουά (μετά την Γκάνα), μπήκε προσεκτικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, πιέζοντας την άμυνα της Αργεντινής μπροστά σε ένα ξέφρενο κοινό 88.012 φιλάθλων.

Ο Σαλέχ Αλ Σέχρι με ένα διαγώνιο χαμηλό σουτ ισοφάρισε γρήγορα, στο 48ο λεπτό, ενώ ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί πέντε λεπτά αργότερα, στο 53΄, με εξαιρετικό σουτ, έκανε την απρόσμενη ανατροπή, αφήνοντας την Αργεντινή και τον Μέσι να φαίνονται εντελώς σοκαρισμένοι στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου.

⇒ Πολωνία – Μεξικό 0-0

Στο 5ο του Παγκόσμιο Κύπελλο ο Γκιγέρμο Οτσόα εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του δεύτερου αγώνα του 3ου ομίλου, ανάμεσα στο Μεξικό και στην Πολωνία, που τελείωσε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0).

Αποτέλεσμα που σαφώς και «βόλεψε» την Αργεντινή, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα στην πρεμιέρα του γκρουπ είχε υποστεί οδυνηρή ήττα από τη Σαουδική Αραβία με 2-1!

Η αναμέτρηση στο στάδιο «974» της Ντόχα «σημαδεύτηκε» από την φάση του 57ου λεπτού, που είχε πρωταγωνιστές τα δύο μεγάλα «αστέρια» των ομάδων, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Γκιγέρμο Οτσόα.

Ο σέντερ φορ της Μπάγερν κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο 35χρονος πορτιέρε του Μεξικού απέδειξε την κλάση του, μη επιτρέποντας στον ηγέτη και αρχηγό της Πολωνίας να σκοράρει, κάτι που δεν έκανε ούτε στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018!

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Πολωνία – Σαουδική Αραβία (26/11 – 15:00)

Αργεντινή – Μεξικό (26/11 – 21:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!