Θρίαμβος για την Ολλανδία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ καθώς επικράτησε με 2-0 της Σενεγάλης - Εύκολη νίκη για το Εκουαδόρ απέναντι στο Κατάρ με 0-2.

Ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις του πρώτου ομίλου για το Μουντιάλ 2022. Εκουαδόρ και Ολλανδία επικράτησαν απέναντι σε Κατάρ – Σενεγάλη αντίστοιχα και με 3 βαθμούς βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις αναμετρήσεις μέσα από το Debut.gr
⇒ Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2

Η πρώτη εμφάνιση του Κατάρ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν συνοδεύτηκε από αγωνιστική επιτυχία. Οι «πρωτάρηδες» διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 εμφανίστηκαν πολύ αγχωμένοι απέναντι στους σαφώς πιο έμπειρους παίκτες του Ισημερινού, ο οποίος τελικώς και επιβλήθηκε 2-0 στο κατάμεστο στάδιο Αλ Μπαΐτ της Αλ Χορ, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της διοργάνωσης.

Ο διεθνής επιθετικός της τουρκικής Φενέρμπαχτσε Ένερ Βαλένσια αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής (MVP) της εναρκτήριας αναμέτρησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ο άσος από την Ισημερινό οδήγησε το συγκρότημα της Νότιας Αμερικής στη νίκη επί της διοργανώτριας χώρας, Κατάρ, με 2-0, σημειώνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του, στο 16ο λεπτό με πέναλτι και στο 31ο με κεφαλιά.

⇒ Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2

Το γκολ του Κόντι Γκάκπο στο 84ο λεπτό, στο ντεμπούτο του σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου και η «εκτέλεση» του Ντάβι Κλάασεν στις καθυστερήσεις, λύτρωσαν την Ολλανδία και της χάρισαν την πολύτιμη νίκη επί της εξαιρετικής Σενεγάλης με 2-0, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ 2022.

Στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα, οι «πληγωμένοι» και δίχως τον ηγέτη τους Σαντιό Μανέ, Σενεγαλέζοι ήταν πολύ καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασαν περισσότερες «καθαρές» ευκαιρίες, όμως στο φινάλε οι «οράνιε» πήραν το τρίποντο χάρις στην κεφαλιά του 23χρονου επιθετικού της Αϊντχόφεν -έπειτα από «μαγική» ασίστ του Φρένκι Ντε Γιόνγκ που ακινητοποίησε την άμυνα της ομάδας του Αλιού Σισέ- και το πλασέ του χαφ του Άγιαξ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Μελανό» σημείο στον αγώνα, ο τραυματισμός του Σεϊκού Κουγιατέ της Σενεγάλης, ο οποίος στο 70’ πήδηξε για μία κεφαλιά, όμως τραυματίστηκε σοβαρά στο μηρό και αποχώρησε με φορείο.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Ολλανδία – Εκουαδόρ (25/11 – 18:00)

Κατάρ – Σενεγάλη (25/11 – 15:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!