Η Αγγλία ήταν καταιγιστική και δεν λυπήθηκε το Ιράν, το οποίο και σκόρπισε με το επιβλητικό 6-2 στην πρεμιέρα της.

Σε… περίπατο μετέτρεψε η Αγγλία τον πρώτο αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ επιβλήθηκε πολύ εύκολα του Ιράν με 6-2 στο «Khalifa International Stadium» του Αλ Ραγιάν, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, και έδειξε από νωρίς ότι πήγε στο Μουντιάλ 2022 με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Δύο γκολ πέτυχε ο Σάκα (43΄, 62΄) και από ένα οι Μπέλιγχαμ (35΄), Στέρλινγκ (45+1΄), Ράσφορντ (71΄) και Γκρίλις (90΄), ενώ για τους Ιρανούς σκόραρε ο Ταρεμί στο 65΄ και στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι.

«Μελανό» σημείο του αγώνα, ο τραυματισμός του τερματοφύλακα της ασιατικής ομάδας, Αλί Μπεϊρανβάντ, ο οποίος αποχώρησε με φορείο. Επειδή ο τραυματισμός του ήταν στο κεφάλι, ο Κάρλος Κεϊρόζ έκανε χρήση του νέου κανονισμού και προχώρησε σε έξι αλλαγές στο σύνολο, αφού αλλαγή που γίνεται επί υποψίας διάσεισης δεν προσμετράται στις πέντε που έχει δικαίωμα να κάνει κάθε ομάδα στον κανονικό αγώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παίκτες της εθνικής Ιράν δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους πριν την έναρξη της αναμέτρησης, μία κίνηση που ερμηνεύεται ως ένδειξη υποστήριξης στους διαδηλωτές που εδώ και δύο μήνες διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης της χώρας.