Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για όλα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα των Μπακς με τους Σίξερς.

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η αστοχία από τη γραμμή των βολών (4/15) τον έκανε να ξεσπάσει…

Έτσι, έβγαλε τα νεύρα του σε μια σκάλα την οποία και πέταξε στο παρκέ επειδή οι υπάλληλοι δεν τον άφηναν εκείνη την ώρα να σουτάρει έξτρα βολές. Και αυτό διότι ήθελαν να βγάλουν από το ταμπλό τις κάμερες του ματς.

Για το περιστατικό αυτό δήλωσε:

«Τους είπα, “μπορείτε παρακαλώ να μετακινήσετε τη σκάλα”; Και είπαν όχι. Είχα άλλες δύο βολές να σουτάρω. Μετά πήγα και έσπρωξα τη σκάλα και νομίζω ότι πιάστηκε στο δίχτυ και έπεσε. Και μετά επέστρεψα και τελείωσα τη ρουτίνα μου. Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου. Ξέρουν ότι ποτέ δεν προσπαθώ να δείξω ασέβεια σε κανέναν στο ΝΒΑ, στο προπονητικό επιτελείο και στην αντίπαλη ομάδα. Σέβομαι με τα καλύτερα λόγια τον οποιονδήποτε παίκτη ή όποτε σουτάρω και τελειώνω τη ρουτίνα μου, από την rookie μου χρονιά έως και τώρα, πάντα σφίγγω κάθε χέρι με τα ball boys και φροντίζω να τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κάνουν τη δουλειά τους κυνηγώντας μπάλες. Το κάνω για τα ball boys και τα ball girls στο Μιλγουόκι. Μας βοηθούν όταν σουτάρουμε και προσπαθώ να το κάνω και εκτός έδρας. Νιώθω ότι σήμερα ήταν απλώς ένα ατυχές γεγονός».

Η υπόθεση δεν σταματά όμως εκεί. Είχαν προηγηθεί τα «γαλλικά» του Γιάννης Αντεοκούνμπο με τον Μόντρεζλ Χάρελ. Ο παίκτης των Σίξερς του πήρε την μπάλα όταν σούταρε βολές και του είπε «εδώ δεν είναι το γαμ@@@νο Μιλγουόκι, ξεκουμπίσου και φύγε».

Από του πουθενά πήγε να ξεσπάσει έντονος καβγάς. Σύμφωνα με το «Athletic» ο Γιάννης του είπε «κάνω την γαμ@@@η δουλειά μου» ενώ ο Χάρελ άρχισε να απειλεί και τον Θανάση Αντετοκούνμπο ότι θα τον χτυπήσει.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν θα τσακωθώ με κανέναν, έχω παιδιά, δεν πιστεύω ότι ήθελε να δείξει ασέβεια»

Ο «Greek Freak» έδωσε τη δική του απάντηση για το περιστατικό με τον Μόντρεζλ Χάρελ:

«Προφανώς είχα μια πολύ κακή βραδιά από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Μετά το παιχνίδι αποφάσισα να σουτάρω μερικές ελεύθερες βολές. Ο στόχος μου, κάθε φορά είναι να ευστοχήσω σε 10 συνεχόμενες. Εκείνη τη στιγμή ήμουν στις επτά και έλεγα ότι είχα άλλες τρεις ακόμα και θα έφευγα από το γήπεδο. Σέβομαι κάθε παίκτη. Ξέρω ότι ορισμένοι παίκτες δεν παίζουν τώρα, θέλουν να δουλέψουν επιπλέον, θέλουν να δουλέψουν για τις ικανότητές τους και άλλα πράγματα, και είπα ότι θα μπορούσαμε να σουτάρουμε μαζί.

Μου είπαν όχι, αυτό είναι το γήπεδο τους και ότι έπρεπε να φύγω. Τότε ήρθε και μου πήρε την μπάλα και έμεινα έκπληκτος. Νιώθω ότι ήταν πολύ αντιεπαγγελματικό. Δεν θα έπαιρνα ποτέ την μπάλα από έναν επαγγελματία αθλητή όταν προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Νιώθω ότι πληρωνόμαστε, ευτυχώς ή δυστυχώς αρκετά, για να κάνουμε μια δουλειά. Και η οποία είναι να γίνουμε καλύτεροι και να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κάποια στιγμή έχουμε κακές νύχτες όπως σήμερα».

Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι προσπάθησε να μου δείξει ασέβεια. Ήθελε να κάνει τη δουλειά του. Και το καταλαβαίνω απόλυτα. Απλά είναι αστείο για εμένα γιατί στο σπίτι μου έχουμε ένα γήπεδο μπάσκετ και τα παιδιά μου πάνε και σουτάρουν. Και όταν πάει 9 το βράδυ τους παίρνω τη μπάλα και τους λέω “ώρα για ύπνο”.

Είμαστε επαγγελματίες αθλητές που προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Μπορείτε να πάτε να τον ρωτήσετε. Του πρότεινα να σουτάρει, ας σουτάραμε μαζί. Στο μεταξύ, δεν το καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ένα καλάθι ακριβώς πίσω μου. Και επέλεξε να έρθει να πάρει την μπάλα μου, να βάλει τον προπονητή του μπροστά μου και να μου κάνει bullying για να πάω στο άλλο καλάθι. Όπως, δεν πρόκειται να τσακωθώ με κάποιον. Έχω παιδιά τώρα, πρέπει να εξοικονομήσω τα χρήματά μου. Αν το βλέπετε αυτό ως ασέβεια, είναι δικό σας θέμα. Εγώ λέω ότι προσπαθεί να προστατεύσει το γήπεδο του. Εντάξει θα έπαιρνα άλλη μια μπάλα. Πήγα και ζήτησα άλλη μια μπάλα και προσπάθησα να έρθω να σουτάρω και έβαλαν μια σκάλα μπροστά μου γιατί προσπάθησαν να με διώξουν από το γήπεδο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!