Η Basket League επιστρέφει και το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια που ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους.

Μόνος στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα της Basket League θέλει να παραμείνει ο Ολυμπιακός, με την ΑΕΚ να τον ακολουθεί από απόσταση ενός βαθμού. Η ομάδα του Πειραιά, αφού πρώτα διατήρησε το αήττητο μακριά από το ΣΕΦ στη Euroleague επικρατώντας της Μπάγερν στο Μόναχο την περασμένη Πέμπτη (17/11, ΕΡΤ3), υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου για την 6η αγωνιστική της Basket League, το Σάββατο (19/11, 19:15). Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 5/5 στη φετινή Basket League με νίκες που ήρθαν με διαφορές 17 έως 37 πόντων. Με αυτές τις πέντε νίκες, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το αήττητο σερί του στους 30 αγώνες στην Basket League, στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ. Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού καταγράφηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου 2021, από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (76-81). Η ομάδα της Ρόδου βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ μετρά τρεις ήττες φέτος στο πρωτάθλημα μακριά από την έδρα της, με διαφορές όμως από δύο έως 10 πόντους.

Στις 17:00 αρχίζει η αναμέτρηση ΑΕΚ-Ιωνικός, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η «Ένωση» μετά την πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα από τον Άρη, επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στο Λαύριο και έχει ρεκόρ 4-1. Ο Ιωνικός μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Κολοσσού, μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες. Οι τέσσερις νίκες της ομάδας του Ηλία Καντζούρη ήρθαν με επιθετικές επιδόσεις 79 έως 84 πόντων και τρεις εξ αυτών με διαφορές 14 έως 17 πόντων. Στη μοναδική ήττα της, εκείνη από τον Άρη, έμεινε στους 63. Έτσι, στα επτά τελευταία παιχνίδια της για την κανονική περίοδο -από την προηγούμενη σεζόν- στα οποία έφτασε σε επίδοση 80+ πόντων στην επίθεση, έφτασε και στη νίκη. Η τελευταία φορά που αυτό δεν έγινε, ήταν στις 16 Ιανουαρίου όταν σημείωσε 81 στο Περιστέρι, αλλά ηττήθηκε (101-81). Οι τρεις από τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες του Ιωνικού σημειώθηκαν με διψήφιες διαφορές (13-26 πόντοι) και μόνο εκείνη από τον ΠΑΟΚ mateco σημειώθηκε με μονοψήφια (82-78). Με εξαίρεση ωστόσο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο έμεινε χαμηλά (62 πόντοι), η ομάδα της Νίκαιας είχε επίδοση 78+ πόντων στα παιχνίδια της ως τώρα.

Η αυλαία της 6ης αγωνιστικής «ανοίγει» στις 15:45, όταν το Περιστέρι φιλοξενεί τον Άρη στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες, με τις οποίες ανέβηκαν στο 3-2 και μοιράζονται μαζί την 3η θέση της βαθμολογίας με τον ΠΑΟΚ, αν και οι προηγούμενες αγωνιστικές άφησαν δύο εκκρεμότητες. Το Περιστέρι -πριν τη διακοπή- επιβλήθηκε του Απόλλωνα εκτός και της Καρδίτσας εντός έδρας. Στο γήπεδο του νίκησε στην πρεμιέρα και τον ΠΑΟΚ, ενώ ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Τρία από τα πέντε παιχνίδια των «κυανοκίτρινων» κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές ενώ και οι τρεις νίκες τους συνδυάστηκαν με παθητικό μικρότερο των 80 πόντων. Ο Άρης έδωσε θετικό πρόσημο στο ρεκόρ του (3-2) με τις νίκες που σημείωσε επί της ΑΕΚ εκτός και του Απόλλωνα εντός έδρας. Οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν και τις τρεις νίκες τους -είχε προηγηθεί εκείνη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα- έχοντας παθητικό από 57 μέχρι 65 πόντους.

Ισόβαθμος με Άρη και Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών την Κυριακή (20/11, 15:45). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό για την 5η αγωνιστική, ενώ οι Αχαιοί δεν είχαν αγωνιστική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει μετατεθεί για τις 2 Ιανουαρίου. Στις 17:00 την Κυριακή (20/11), Απόλλων και Λαύριο δίνουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον τους στην Basket League. Οι Αχαιοί θα προσπαθήσουν ν’ αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της έδρας για να πανηγυρίσουν τη 2η φετινή νίκη τους, την ώρα που το Λαύριο δεν έχει… σπάσει ακόμη το ρόδι. Τέλος, στις 19:15, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Καρδίτσα στη Θεσσαλία. Τόσο οι «πράσινοι» όσο και η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έχουν αγώνα λιγότερο.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!