Με όρεξη για μεγάλα πράγματα στο Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Βινίσιους σε συνέντευξή του λίγο πριν τη σέντρα στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ, σύμβολο της εξαιρετικής νέας γενιάς ταλέντων της Βραζιλίας, φτάνει στο Κατάρ διεκδικώντας την κατάκτηση του έκτου Παγκόσμιου Κυπέλλου για τη χώρα του. Ο 22χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε πρόθυμος να μειώσει την πίεση στον Νεϊμάρ, ο οποίος… κουβαλάει τις ελπίδες ενός έθνους σχεδόν μόνος του σε όλη τη διεθνή του καριέρα.

«Ο Νεϊμάρ πέρασε τόσα πολλά ως νεαρός, χρειάστηκε να παίξει σε τόσο νεαρή ηλικία και με μεγάλη πίεση. Είναι αυτός που έχει φροντίσει να είναι όλα πιο εύκολα για τη νέα γενιά», είπε ο Βινίσιους σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνει ως ηγέτης. Ξέρει ότι βοηθώντας μας, μπορούμε να τον βοηθήσουμε πολύ και εμείς, να κάνουμε ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αυτό είναι καλό για εμάς. Είναι καλό για τον βραζιλιάνικο λαό που θέλει να κερδίσουμε. Οι αντίπαλοί μας μπορούν να περιμένουν μια ομάδα που είναι δυνατή και έτοιμη να τα δώσει όλα για να τα κερδίσει όλα», πρόσθεσε.

«Ακούω πολύ. Μου αρέσει να μαθαίνω από τους πιο έμπειρους παίκτες όπως ο Καρίμ (Μπενζεμά) και ο Νεϊμάρ. Πάντα ήμουν προσγειωμένος. Βοηθάει να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βραζιλία. Γιατί μπορώ να μάθω από όλους αυτούς τους σπουδαίους παίκτες που έχουν κερδίσει τόσα πολλά στην καριέρα τους», συμπλήρωσε.

Ο Βινίσιους θέλει να «χρησιμοποιήσει» το ποδόσφαιρο και τη φήμη του για να προσφέρει στην κοινωνία κάτι καλύτερο.

Ξεκίνησε ένα ίδρυμα που χτίζει σχολεία σε φτωχές περιοχές και επενδύει στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων τρόπων βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βραζιλία.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνω περισσότερα. Βλέπω πώς αθλητές όπως ο Λιούις Χάμιλτον και ο ΛεΜπρον Τζέιμς κάνουν καλό και θέλω να κάνω το ίδιο, να βοηθήσω τους ανθρώπους με πολλούς τρόπους», είπε ο Βινίσιους.

«Η εκπαίδευση είναι σημαντική γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλοι παίκτες. Πολλοί προσπαθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν όλοι. Έτσι, προσπαθώ να βοηθήσω τους ανθρώπους στη Βραζιλία να συνεχίσουν να βελτιώνονται και να εξελίσσονται ως άνθρωποι. Αν επικεντρωθούν με τη σωστή καθοδήγηση, μπορούμε να έχουμε περισσότερους ανθρώπους να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, περισσότερους γιατρούς, περισσότερους καθηγητές… καλύτερους καθηγητές».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!