O Κάρλος Αλκαράθ μίλησε για την πορεία και την καριέρα του τονίζοντας πως είναι κι αυτός «μέρος της ιστορίας του τένις».

«Είμαι μέρος της Ιστορίας»… Με αυτήν την φράση, ο Κάρλος Αλκαράθ, παρέλαβε το βραβείο για το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, στο τέλος του 2022, σε σχετική εκδήλωση που έγινε αργά εχθές (16/11) το βράδυ στο Τορίνο και στο περιθώριο του Masters, που διεξάγεται στην ιταλική πόλη.

Μετά τον τίτλο που κατέκτησε στο US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ισπανός τενίστας έγινε στα 19 του χρόνια, ο νεαρότερος επικεφαλής στον κόσμο, από το 1973, όταν και θεσμοθετήθηκε η κατάταξη της ATP (1973).

Ερωτηθείς για το τι αντιπροσωπεύει αυτό το τρόπαιο, ο νεαρός Ισπανός, απάντησε:

«Πολλά. Αυτό το τρόπαιο, σημαίνει ότι είμαι μέρος της Ιστορίας του τένις, δίπλα σε πολλούς θρύλους. Είναι απίστευτο συναίσθημα», ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν συμμετέχει στο Masters, λόγω τραυματισμού, επεσήμανε:

«Είμαι απογοητευμένος που δεν μπορώ να παίξω στο Masters. Ηθελα πολύ ν’ αγωνισθώ. Αλλά τραυματισμοί, συμβαίνουν στην ζωή ενός τενίστα. Ωστόσο, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να σηκώσω ένα υπέροχο τρόπαιο. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Όλη η σκληρή δουλειά αποδίδει».

Οσον αφορά στην πορεία της αποθεραπείας του, ο Ισπανός πρωταθλητής, δήλωσε:

«Πηγαίνει πολύ καλά. Αναρρώνω πολύ γρήγορα. Κάνω τα πάντα για να αναρρώσω πλήρως το συντομότερο δυνατό. Θα είμαι έτοιμος για την αρχή της σεζόν, θα είμαι 100%. Την εβδομάδα μετά τον τραυματισμό μου, έκανα πολλές ασκήσεις, γιατί είναι σημαντικό να μην σταματήσω. Τώρα, θα ξεκουρασθώ για λίγες ημέρες, προκειμένου ν’ αποσυνδεθώ λίγο από το τένις. Αλλά μετά από αυτό, θα επιστρέψω στην δουλειά εκτός σεζόν, για να βελτιωθώ και να αρχίσω το Australian Open, όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα πάω στην Αυστραλία, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Αυτήν την στιγμή, ο σχεδιασμός μου, είναι να παίξω απ’ ευθείας στο Australian Open».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!