Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναμένεται να πάρει βίζα για να παίξει στο Australian Open - Θα ανατραπεί ο τριετής αποκλεισμός του.

Ο αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς θα λάβει βίζα από την αυστραλιανή κυβέρνηση, επιτρέποντάς του, έτσι, να αγωνιστεί στο Australian Open του 2023.

Ο υπουργός μετανάστευσης, Andrew Giles, θα δώσει στον Τζόκοβιτς βίζα, ανατρέποντας τον τριετή αποκλεισμό που συνόδευε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του την παραμονή του Open του 2022.

Τον Ιανουάριο του 2022 η τότε κυβέρνηση του συνασπισμού ανακάλεσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Παρόλο που ο Τζόκοβιτς κέρδισε προσωρινή αναστολή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο τότε υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα με το σκεπτικό ότι η παρουσία του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία μπορεί να προκαλέσει «πολιτικές αναταραχές».

Ο Τζόκοβιτς έχασε σε δεύτερη δίκη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, με αποτέλεσμα την απέλασή του λίγες ημέρες πριν από τη διοργάνωση, όπου θα διεκδικούσε το 10ο στέμμα του στο Australian Open, αναζητώντας τον 21ο Grand Slam τίτλο-ρεκόρ.

Η Αυστραλία έχει έκτοτε ανατρέψει την απαίτησή της για εμβολιασμό των επισκεπτών. Για να ανατραπεί η τριετής απαγόρευση, ο υπουργός πρέπει να ικανοποιηθεί ότι συντρέχουν επιτακτικές περιστάσεις για να επιτραπεί η επιστροφή ενός ατόμου στο οποίο είχε προηγουμένως ανακληθεί η βίζα του.

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη του στον εναρκτήριο αγώνα του στο ATP Finals στο Τορίνο το βράδυ της Δευτέρας ότι δεν είχε ακούσει «τίποτα επίσημο ακόμα» από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

«Περιμένουμε», δήλωσε. «Επικοινωνούν με την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω προς το παρόν».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί!