Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι, ρωτήθηκε σε συνέντευξή του για το μεγάλο όνειρο που είχε από τότε που ήταν παιδί.

Ο Άντονι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Players’ Tribune», άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε για όλες τις τραυματικές εμπειρίες που έζησε στη φαβέλα.

«Πηγαίνοντας στο σχολείο μου ένα πρωί, όταν ήμουν ίσως 8 ή 9 ετών, συνάντησα έναν άνδρα να κείτεται στο στενό. Δεν κουνιόταν. Όταν πλησίασα, συνειδητοποίησα ότι ήταν νεκρός. Στη φαβέλα, «μουδιάζεις» σε αυτά τα πράγματα. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος και έπρεπε να πάω στο σχολείο. Έτσι έκλεισα τα μάτια μου και πήδηξα πάνω από το πτώμα.

Δεν έχω φόβο. Φόβο; Τι είναι ο φόβος; Όταν μεγαλώνεις πηδώντας πάνω από πτώματα μόνο και μόνο για να φτάσεις στο σχολείο, δεν μπορείς να φοβάσαι τίποτα στο ποδόσφαιρο. Τα πράγματα που έχω δει, οι περισσότεροι ειδήμονες του ποδοσφαίρου μπορούν μόνο να τα φανταστούν. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ξεχάσεις ότι τα είδες».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέχεια ο Άντονι:

«Τα Μέσα ενημέρωσης ρωτούν πάντα για τα όνειρά μου. Το Τσάμπιονς Λιγκ; Μήπως το Μουντιάλ; Μήπως η Χρυσή Μπάλα; Όχι. Αυτά δεν είναι τα όνειρά μου. Αυτά είναι στόχοι.

Το μοναδικό όνειρο που είχα από μικρός ήταν να πάρω τους γονείς μου μακριά από την φαβέλα που ζούσαμε. Δεν υπήρχε εναλλακτικό πλάνο. Ήθελα να τα καταφέρω ή θα πέθαινα προσπαθώντας για το όνειρό μου…

Όποιος δεν με ξέρει και θεωρεί ακόμα πως είμαι κλόουν, αρκεί να δει λίγο από το μελάνι που έχω στο χέρι μου. Για όσους προερχόμαστε από τις φαβέλες, ξέρουμε πολύ καλά τι έχουμε περάσει μέχρι εδώ. Κάθε φορά που δένω τα κορδόνια μου στα παπούτσια, σκέφτομαι μια λέξη. Φαβέλα. Θυμάμαι τα πάντα. Τα πάντα…».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!