Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο τοποθετήθηκε για τη διαμάχη μεταξύ της FIBA-EuroLeague και δήλωσε πως η έλλειψη διαλόγου ανάμεσα στις ομοσπονδίες και τις ομάδες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί από προπονητές και παίκτες με αφορμή τις συνθήκες διεξαγωγής των προκριματικών για το Μουντομπάσκετ του 2023. Το δικό του σχόλιο έκανε ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο που μίλησε και για τις απουσίες που θα έχει η ομάδα της Ιταλίας.

Θυμίζουμε πως θέση για τα όσα συμβαίνουν πήρε και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιανμάρκο Ποτζέκο:

«Ξέρω ότι ο κόσμος που θα έρθει στο Πέζαρο “πεινάει” για την Εθνική ομάδα. Και θέλει να δει τους 12 που μας συνάρπασαν στο EuroBasket, αλλά με υπάρχον σύστημα είναι αδύνατο. Δεν μπορώ να μη μιλάω άλλο γι’ αυτό. Τρελαίνομαι όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να έχω όλα τα παιδιά μου μαζί.

Η έλλειψη διαλόγου ανάμεσα στις ομοσπονδίες και τις ομάδες είναι ένα πρόβλημα. Όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολη η διαχείριση των παικτών από τους συλλόγους τους. Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε σε πραγματική επαφή με τις ομάδες, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες δείχνουν μεγαλύτερο αλτρουισμό μεταξύ τους, παρά οι πρόεδροι, οι μάνατζερ και οι προπονητές.

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα σταματάνε για να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο μπάσκετ κανείς δεν σταματάει και όλοι κατηγορούν τα “παράθυρα” της FIBA, αλλά και η EuroLeague θα μπορούσε να σταματήσει για μία εβδομάδα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!