Ο Σεπ Μπλάτερ μίλησε ξανά για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, τονίζοντας πως θα έπρεπε να αποκλειστεί το Ιράν.

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ θεωρεί ότι το Ιράν πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο εν μέσω των εκτεταμένων διαδηλώσεων στην χώρα που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι.

Η ελβετική εφημερίδα Blick σε σημερινό της ρεπορτάζ επικαλείται δηλώσεις του άλλοτε ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Ο Μπλάτερ φέρεται να παραδέχθηκε στο γραφείο του εκδότη πως «το Ιράν θα πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο». Ακόμα, ζήτησε σκληρές συνέπειες και ότι σε περίπτωση που εκείνος ήταν ακόμη στην εξουσία θα είχε αποκλείσει το Ιράν από τη διοργάνωση.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει τους ξένους εχθρούς ότι υποδαυλίζουν τις αναταραχές που μαίνονται μετά τον θάνατο της Ιρανής με κουρδική καταγωγή, Μάχσα Αμίνι, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η εφημερίδα Blick ανέφερε ότι ο Μπλάτερ είπε ότι ήταν ακατανόητο το γεγονός πως ο επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δεν είχε λάβει σαφή θέση για το Ιράν.

Ο 86χρονος Ελβετός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις πρόσφατα υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος να απονεμηθούν στο Κατάρ τα δικαιώματα φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!