Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός επιθετικά αλλά και αμυντικά κόντρα στην Παρτιζάν και επικράτησε με 87-58 των Σέρβων.

Ο αμυντικός «στραγγαλισμός» του Ολυμπιακού στην Παρτιζάν στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα το τέταρτο δεκάλεπτο όταν την κράτησε στους 4 πόντους (!), απλοποίησε το έργο των «ερυθρολεύκων», επαναφέροντας τους στις νίκες στη Euroleague, μετά από δύο σερί αρνητικά εντός έδρας αποτελέσματα. Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες συνέτριψαν με 87-58 την Παρτιζάν των Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης. Βελτίωσαν, έτσι, το ρεκόρ τους σε 5-2. Παράλληλα, υποχρέωσαν τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προέρχονταν από τρεις σερί νίκες, στην τέταρτη ήττα τους.

Ορεξάτοι παρουσιάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από τα 6.75 (14/27 τρίποντα), σε μία βραδιά που η αμυντική διάρκεια έλειψε στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στην επανάληψη οι Πειραιώτες «έδεσαν» τα επιθετικά ατού των Σέρβων. Βρίσκοντας, δε, ρυθμό από τον εκπληκτικό Γιαννούλη Λαρεντζάκη (14π. με 3/5 τρίποντα) στην τρίτη περίοδο, «οικοδόμησαν» μία διαφορά ασφαλείας και δεν απειλήθηκαν.

Κορυφαίος ο Σλούκας, από κοντά ο Βεζένκοφ

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ο Κώστας Σλούκας με 17 πόντους (3/4τρ.) και 8 ασίστ. Ακόμη 14 πρόσθεσε ο Σάσα Βεζένκοφ. Από την Παρτιζάν, που παρατάχθηκε χωρίς τους διεθνείς Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς και τους τραυματίες Έξουμ, Σμάιλαγκιτς, Κοπρίβιτσα, Αβράμοβιτς, προσπάθησαν οι Τζέιμς Νάναλι και Κέβιν Πάντερ, σημειώνοντας από 14 πόντους. Τέλος, 12 είχε ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε 30 λεπτά συμμετοχής. 

Η ισορροπία του Ολυμπιακού από τα 6.75 στο πρώτο ημίχρονο και η δυναμική εκκίνηση, βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να ελέγξουν γρήγορα το ματς. Και -κυρίως- με κάποια ξεσπάσματα να μην απειληθούν από την προσπάθεια αντεπίθεσης της Παρτιζάν. Οι Πειραιώτες μπήκαν… ορεξάτοι στον αγώνα και εξαργυρώνοντας το μακρινό σουτ και την κυριαρχία του Φαλ μέσα στη ρακέτα, έγραψαν στο 5΄ το 14-4. Ωστόσο, η Παρτιζάν βρήκε το τρίποντο και αξιοποιώντας κάποια «ερυθρόλευκα» λάθη, κατάφερε να ρίξει στο τέλος του δεκαλέπτου τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (22-14 στο 10΄).

Η άμυνα έδωσε τις λύσεις στον Ολυμπιακό

Η αμυντική… αδιαφορία του Ολυμπιακού έδωσε… πατήματα σε Νάναλι και Πάντερ, οι οποίοι ανέβασαν στροφές στην επίθεση και πρωταγωνίστησαν στο επιμέρους σκορ 8-11 των Σέρβων, με το οποίο μείωσαν στο 15΄ στο -5 (30-25). Ωστόσο, το «ερυθρόλευκο» αμυντικό ξέσπασμα που ακολούθησε, σε συνδυασμό με το «ζεστό χέρι» των Πίτερς, Σλούκα και Βεζένκοφ από την περιφέρεια (σημείωσαν 3 «κολλητά»), επανέφερε την… τάξη στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίρνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (45-38). 

Με τη διάρκεια στην άμυνα να αποτελεί και πάλι Αχίλλειο πτέρνα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, η Παρτιζάν αύξησε και πάλι την πίεση. Πλησίασε, δε, σε απόσταση αναπνοής, μετά από επιμέρους σκορ 3-7 (48-45 στο 24΄). Ωστόσο, η ψυχραιμία των Παπανικολάου και Βεζένκοφ, κράτησε το προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους». Όταν, μάλιστα, μπήκε στην… εξίσωση ο Λαρεντζάκης, οι Πειραιώτες ξέφυγαν. Και δεν κοίταξαν καθόλου πίσω. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ σημείωσε 11 πόντους σε επτά λεπτά. Συγκεκριμένα, μέτρησε 2 τρίποντα και ένα… γκολ φάουλ, διαμορφώνοντας το 68-54 στο 30΄. 

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα «ισοπέδωσε» κάθε επιθετική προσπάθεια των Σέρβων. Και φυσικά, τους κράτησε στους 4 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έκανε εύκολη τη ζωή του. Μάλιστα, από το επιμέρους σκορ 8-2 που ολοκλήρωσε στο 35΄ με τρίποντο του Λαρεντζάκη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 20 πόντους (76-56). Έτσι, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα. 

Ολυμπιακός-Παρτιζάν σε αριθμούς

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς, Αλιάγκα, Περάντι

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Κάναν 10 (2), Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 14 (3), Φαλ 6, Σλούκας 17 (3), Βεζένκοφ 15 (2), Παπανικολάου 10 (2), Μπόλομποϊ 4, Πίτερς 10 (2), ΜακΚίσικ.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Βούκτσεβιτς, ΛεΝτέι 6, Πάντερ 14 (1), Παπαπέτρου 12 (2), Γιοβάνοβιτς, Νάναλι 14 (2), Γκλας, Λεσόρ 10, Μαντάρ 2.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!