Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ μεταφέρθηκε από ένα κέντρο κράτησης έξω από τη Μόσχα σε νέα ρωσική φυλακή σε άγνωστο μέρος.

Η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα από ένα κέντρο κράτησης έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα και κατευθύνεται προς νέα φυλακή της χώρας.

Η δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα πριν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, σε αεροδρόμιο της Μόσχας με φυσίγγια που περιείχαν έλαιο κάνναβης, το οποίο απαγορεύεται στη Ρωσία. Ακολούθως, καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου σε εννέα χρόνια με την κατηγορία της κατοχής και λαθρεμπορίας ναρκωτικών.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε:

«Κάθε λεπτό που η Μπρίτνεϊ Γκράινερ πρέπει να υπομένει την άδικη κράτηση στη Ρωσία είναι ένα λεπτό αδικίας». Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της».

Η Γκράινερ είχε δηλώσει ένοχη. Ωστόσο, δήλωσε ότι είχε κάνει ένα «ειλικρινές λάθος» και ότι δεν είχε σκοπό να παραβεί τον νόμο. Την επισκέφθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού απορρίφθηκε η έφεσή της κατά της ποινής της.

Ούτε η ακριβής τοποθεσία της Γκρίνερ ούτε ο τελικός της προορισμός ήταν γνωστά, ανέφερε η νομική ομάδα σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις ρωσικές διαδικασίες, οι δικηγόροι της καθώς και η πρεσβεία των ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερωθούν κατά την άφιξή της στον προορισμό της.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε στα τέλη Ιουλίου μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Ρωσία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της, καθώς και εκείνη του πρώην Αμερικανού πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, αλλά η Μόσχα δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στην προσφορά.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!