Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε στην ιστοσελίδα LRT.lt για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στον ΟΦΗ.

Δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε στην ιστοσελίδα LRT.lt όπου αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, την πρόκληση να αναλάβει τον ΟΦΗ ενώ μίλησε και για τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βάλντας Νταμπράουσκας:

«Υπάρχουν πέντε μεγάλοι σύλλογοι στην Ελλάδα. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης και όπως λένε και γράφουν στην Ελλάδα, ακολουθεί ο ΟΦΗ. Είναι ένας σύλλογος, με έδρα την Κρήτη, με πολύ μεγάλη ιστορία, όχι πολλούς τίτλους αλλά πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει σεβασμό, μεγάλη παράδοση και ισχυρή ταυτότητα.

Στην Ηπειρωτική Ελλάδα, κάποιοι δένονται με έναν σύλλογο ή με έναν άλλον. Αυτό δεν ισχύει στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα της Κρήτης. Το γήπεδο του είναι αρκετά παλιό αλλά αρκετά άνετο, θυμίζει παραδοσιακά γήπεδα της Αγγλίας όπως η έδρα της Μπρέντφορντ που είναι μέσα στην πόλη και περιτριγυρισμένο από σπίτια και μπαλκόνια που μπορούν να δουν τους αγώνες. Ο ΟΦΗ έχει πολύ παθιασμένους οπαδούς γιατί για εκείνους η ομάδα αντιπροσωπεύει την μοναδική ταυτότητα της Κρήτης. Διαθέτουμε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο με τρία γήπεδα και είναι σε εξέλιξη ακόμα ένα έργο για την κατασκευή τριών γηπέδων ακόμα. Η ανακαίνιση του αθλητικού κέντρου βρίσκεται σε εξέλιξη, όλα είναι οργανωμένα, σταθερά και θέλουμε το club και η ομάδα να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους για να την δουν εκεί που τους αξίζει».

Όσον αφορά τις συγκρίσεις Ελλάδας και Κροατίας προσθέτει:

«Αν συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Κροατία τότε ναι η Χάιντουκ είναι πιο γνωστός σύλλογος στην Ευρώπη αλλά επίσης η ελληνική αγορά είναι τεράστια, η χώρα είναι μεγαλύτερη, υπάρχουν περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα όπως επίσης μεγαλύτερη προβολή και δίνεις πιο δυνατούς αγώνες. Στην Κροατία όταν παίζει η Χάιντουκ με τη Ντιναμό, λίγο πολύ αρκεί να κερδίσει ο ένας τον άλλον, στην Ελλάδα όποιο παιχνίδι δίνεις πρέπει να το κερδίσεις και γίνονται αγώνες μεταξύ σοβαρών ομάδων που διαθέτουν καλούς παίκτες. Ανέλυα τον Άρη και μπορείτε να βρείτε στο ρόστερ του παίκτες όπως οι Ζερβίνιο, Ιτούρμπε, Γκρέι. Κορυφαίοι παίκτες που έχουν αγωνιστεί για χρόνια και στην Πρέμιερα Λιγκ. Υπάρχει κίνητρο στην Ελλάδα. Θέλω να παίξω απέναντι σε καλές ομάδες με καλούς παίκτες».

Η συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής σας στο κλαμπ διήρκεσε πολύ. Ήταν κάτι που το θέλατε και εσείς;

«Εγώ νιώθω το ίδιο παντού, μπαίνω αμέσως στην δουλειά μου που θέλω να συνδέομαι με τους παίκτες και τους ανθρώπους που δουλεύουν γύρω από την ομάδα. Προσπαθείς για να προλάβεις τα πάντα. Πάντα όταν έρχεται σε μια ομάδα ένας νέος προπονητής, γίνεται μια νέα αρχή για πολλούς και δημιουργείται μια θετικότητα».

Πόσο χρόνο χρειάστηκε να αποφασίσεις να δεχτείς την πρόταση του ΟΦΗ;

«Μικρό χρονικό διάστημα. Η αλλαγή προπονητή δεν είναι ποτέ θέμα εβδομάδων αλλά ημερών και ωρών. Δέχεσαι το τηλεφώνημα και πρέπει να αποφασίσεις αν θα πας ή όχι. Μετά από μερικούς αγώνες που θα δεις, μπορείς να αναλύσεις και να συλλέξεις πληροφορίες».

Ήταν δύσκολη η απόφαση να πας στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της χαμηλής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ;

«Ο συντελεστής δημιουργείται μέσα από μια καλή ή κακή χρονιά μιας ομάδας στην Ευρώπη. Αν δούμε τα ονόματα των ομάδων, υπάρχουν μεγάλα και στην Κροατία όπως και στην Ελλάδα. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης είναι μεγάλα ονόματα, μεγάλοι σύλλογοι εδώ. ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη εκτίμηση στην Ελλάδα και τεράστια παράδοση».

Πήγες σε μια διαφορετική κατάσταση, από την Χάιντουκ και τη Λουντογκόρετς όπου η νίκη είναι αυτονόητος στόχος, τώρα ανέλαβες έναν σύλλογο που είχε λιγότερο πετυχημένο ξεκίνημα, μπορούμε να πούμε πως η πίεση είναι μικρότερη;

«Θα επαναλάβω αυτό που λέω πάντα, κανείς δεν πρόκειται να μου δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση από τον εαυτό μου. Εάν έχεις το ίδιο κίνητρο να εργάζεσαι 24/7 η πίεση που έρχεται είναι διαφορετική από την πίεση που ασκείς στον εαυτό σου. Είναι η πίεση, η αδρεναλίνη που σε οδηγεί μπροστά. Μερικές φορές σε οδηγούν τα καλά, μερικές τα άσχημα. Όσοι βρίσκονται στον αθλητισμό μπορούν να επιβεβαιώσουν πως δεν οδηγούν στην πρόοδο μόνο τα θετικά πράγματα αλλά και τα αρνητικά».

Σε τι βοηθάει περισσότερο να διατηρείς εσωτερική σταθερότητα;

«Όλα ενώνονται, αναλύεις τον εαυτό σου, την συμπεριφορά σου, την δουλειά σου, ίσως σε βοηθάει και η εμπειρία. Στην Αγγλία υπάρχει ένα ρητό που λέει πως δεν είσαι προπονητής αν δεν απολυθείς τρεις φορές. Απλώς γνωρίζεις πως λειτουργεί μια ομάδα και το αποδέχεσαι ως μέρος της δουλειάς».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!