Λίγες ημέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρώην διεθνής του Κατάρ χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «βλάβη στο μυαλό».

Ένας πρεσβευτής του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στο μυαλό», όσο το κράτος του Κόλπου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το παγκόσμιο τουρνουά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Σε συνέντευξη που γυρίστηκε στη Ντόχα και θα προβληθεί αργότερα την Τρίτη, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Κατάρ Χαλίντ Σαλμάν αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι παράνομη στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των φιλάθλων που ταξιδεύουν στη διοργάνωση, ιδίως των ΛΟΑΤ+ ατόμων και των γυναικών, σε βάρος των οποίων, σύμφωνα με ομάδες δικαιωμάτων, οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

Η χώρα αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες μας εδώ», δήλωσε ο Σαλμάν, σε απόσπασμα της συνέντευξης. «Η ομοφυλοφιλία είναι haram. Ξέρετε τι σημαίνει haram (απαγορευμένο);», είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί είναι haram, ο Σαλμάν είπε: «Δεν είμαι αυστηρός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι haram; Επειδή είναι βλάβη στο μυαλό».

Στη συνέχεια, η συνέντευξη διακόπηκε αμέσως από έναν άλλο εκπρόσωπο της διοργάνωσης. Η FIFA, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι όλοι ήταν ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!