Η Ρόμα σε ματς... θρίλερ επικράτησε 3-1 της Λουντογκόρετς και βρέθηκε στην επόμενη φάση του Europa League. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Άρσεναλ.

Η Ρόμα κινδύνευσε άμεσα με αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (0-1) με αντίπαλο τη Λουντόγκορετς στο «Ολύμπικο». Όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή 3-1 χάρη σε δύο πέναλτι που κέρδισε ο Τζανιόλο (ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή) και εκτέλεσε με επιτυχία ο Πελεγκρίνι. Στη συνέχεια ο Τζανιόλο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και ήταν αναμφίβολα η μεγάλη «μορφή» του αγώνα. Έτσι, οι «τζαλορόσι» πήραν τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν αντίπαλο από το Champions League, ενώ πρώτη κατετάγη η Μπέτις (εύκολα 3-0 την Ελσίνκι) η οποία πέρασε απευθείας στους «16». Η Λουντόγκορετς θα συνεχίσει στα play off του Conference League ως τρίτη του ομίλου.

Στον 2ο όμιλο η ΑΕΚ Λάρνακας πήρε ισοπαλία 1-1 στο «Ροαζόν» από τη Ρεν, στερώντας από τους γηπεδούχους την πρωτιά, η οποία… μεταφέρθηκε στη Φενερμπαχτσέ (2-0 τη Ντιναμό Κιέβου στη Κρακοβία). Η Άρσεναλ κράτησε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο επικρατώντας 1-0 της Ζυρίχης και παράλληλα έστειλε στο Conference League τη Μπόντο Γκλιμτ που έχασε 2-1 στη Νορβηγία από την δεύτερη του ομίλου, Αϊντχόφεν. Στον 4ο όμιλο η Ουνιόν Βερολίνου πήρε τη νίκη 1-0 στην έδρα της πρώτης και βαθμολογικά αδιάφορης Σεντ Ζιλουάζ. Έτσι, «άρπαξε» τη δεύτερη θέση από τη Μπράγκα η οποία επικράτησε εύκολα της Μάλμε.

Ηταν η νύχτα που έλαμψαν σημαντικές προσωπικότητες στις ομάδες που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του Europa League. O έμπειρος Γερμανός Κέβιν Φόλαντ οδήγησε με χατ τρικ τη Μονακό στο 4-1 επί του Ερυθρού Αστέρα και στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου, καθώς η Φερεντσβάρος είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη. Έτσι, πήγε… χαμένο το νέο γκολ του Τάσου Μπακασέτα με το οποίο η Τραμπζονσπόρ επικράτησε 1-0 των Ούγγρων. Ωστόσο, η τουρική ομάδα συνεχίζει στο Conference League.

Στον 6ο όμιλο ο εξαιρετικός Δανός winger Άντερς Ντρέγερ καθάρισε για Μίντιλαντ στο 2-0 επί της Στουρμ Γκρατς, ενώ η Φέγενορντ επικράτησε 1-0 επί της Λάτσιο. Έτσι προέκυψε τετραπλή ισοβαθμία (!) με τη Φέγενορντ να παίρνει την πρωτιά στο τέταρτο κριτήριο (περισσότερα εκτός έδρας γκολ) με δεύτερη τη Μίντιλαντ. Στο Conference League συνεχίζει η Λάτσιο.

Στον 5ο όμιλο ο θαυματουργός έφηβος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αλεχάντρο Γκαρνάτσο υπέγραψε τη νίκη 1-0 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν, όμως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» χρειάζονταν ένα γκολ ακόμα για να πάρουν την πρώτη θέση από τους Βάσκους. Έμειναν δεύτεροι και θα αντιμετωπίσουν ομάδα από το Champions League, ενώ τρίτη κατετάγη η Σερίφ που νίκησε 1-0 στα τελευταία λεπτά την Ομόνοια στο Κισινάου.

Τέλος, στον 7ο όμιλο η Ναντ πρόλαβε στο «φώτο φίνις» την Καραμπάχ και με τη νίκη επί του Ολυμπιακού πήρε τη δεύτερη θέση. Η πρώτη ήταν ήδη «ρεζερβέ» από τη Φράιμπουργκ που ισοφαρίστηκε στο τέλος (1-1) από τους Αζέρους.

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από το Debut.gr τι συνέβη στα παιχνίδια των ομίλων:

Group A

⇒ Μπόντο Γκλιμτ – Αϊντχόφεν 1-2 (90+3΄ Γκούντελι – 36΄αυτ. Σάμπστεντ, 52΄ Μπακαγιόκο)
⇒ Άρσεναλ – Ζυρίχη 1-0 (17΄ Τίρνι)

Standings provided by Sofascore

Group B

⇒ Ρεν – ΑΕΚ Λάρνακας 1-1 (17΄ Αμπλίν – 76΄ Ραφαέλ Λόπες)
⇒ Ντιναμό Κιέβου – Φενέρμπαχτσε 0-2 (23΄ Αρντά Γκιουλέρ 45+2΄ Αράο)

Standings provided by Sofascore

Group C

⇒ Μπέτις – Ελσίνκι 3-0 (20΄,41΄ Αϊτόρ Ρουϊμπάλ)
⇒Ρόμα – Λουντογκόρετς 3-1 (56΄πεν., 65΄πεν. Πελεγκρίνι, 85΄ Τζανιόλο – 42΄ Ρικ)

Standings provided by Sofascore

Group D

⇒ Μπράγκα – Μάλμε 2-1 (36΄ Ρικάρντο Όρτα, 55΄ Τζαλό – 77΄ Σεϊντιού)
⇒ Σεντ Ζιλουάζ – Ουνιόν Βερ. 0-1 (6΄ Μίχελ)

Standings provided by Sofascore

Group E

⇒ Σερίφ – Ομόνοια 1-0 (88΄ Ρασίντ)
⇒ Σοσιεδάδ – Μάντσεστερ Γ. 0-1 (17΄ Γκαρνάτσο)

Standings provided by Sofascore

Group F

⇒ Φέγενορντ – Λάτσιο 1-0 (64΄ Χιμένες)
⇒ Μίντιλαντ – Στουρμ Γκρατς 2-0 (15΄,72΄ Ντρέγερ)

Standings provided by Sofascore

Group G

⇒ Ολυμπιακός – Ναντ 0-2 (79΄ Μοχάμεντ, 90΄ Μπλας)
⇒  Καραμπάχ – Φράιμπουργκ 1-1 (90+2΄ Οβούζου – 25΄πεν. Πέτερσεν)

Standings provided by Sofascore

Group H

⇒ Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 4-1 (5΄,27΄,87΄ Φόλαντ, 50΄αυτ. Ρόντιτς – 54΄πεν. Κανγκά)
⇒ Τραμπζονσπόρ – Φερεντσβάρος 1-0 (7΄ Μπακασέτας)

Standings provided by Sofascore

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Europa League