Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για την τρανσφοβική ανάρτησή του στα social media το 2017 καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Σε φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για ομοφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017, καταδικάστηκε πρωτόδικα ο Βασίλης Τσιάρτας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Την είδηση έκανε γνωστή σε ανάρτησή του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Κατά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της εθνικής Ελλάδος έγινε ο πρώτος που καταδικάζεται με τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως τροποποιήθηκε το 2014. Πιο συγκεκριμένα, η καταδικαστική απόφαση κατά του Βασίλη Τσιάρτα, όπως αναφέρει και σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος, Βασίλης Σωτηρόπουλος, αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένας ακόμη κατηγορούμενος, για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Παρακάτω ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Σωτηρόπουλου:

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Βασίλης Τσιάρτας