Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο 42χρονος Γιάκομπ Κέλετ θα σφυρίξει το ντέρμπι των αιωνίων - Ποιος είναι ο έμπειρος ρέφερι.

Τον Γιάκομπ Κέλετ όρισε η ΚΕΔ για να σφυρίξει στο μεγάλο ντέρμπι των δύο αιωνίων την προσεχή Κυριακή για την 11η αγωνιστική της Super League.

Ο Γιάκομπ Κέλετ θα σφυρίξει για τρίτη φορά αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος. Παλαιότερα είχε διευθύνει τους αγώνες Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (21/3/21) και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 (3/3/19).

Βοηθοί του Κέλετ θα είναι οι συμπατριώτες του Λαρς Χούμελγκααρντ, Βίκτορ Σκίτε. Τέταρτος ορίστηκε ο Παπαπέτρου ενώ στο VAR ο Γιάκομπ Σούνμπεργκ με τον Μεϊντάνα.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Γιάκομπ Κέλετ

Γεννημένος στη Δανία το 1980, ο 42χρονος ρέφερι μετράει 13 χρόνια εμπειρίας στα γήπεδα. Η πρώτη του «διαιτητική» παρουσία ήταν τον Ιούλιο του 2009 ως τέταρτος βοηθός στο Μίντιλαντ-Έσμπιεργκ. Το πρώτο παιχνίδι που «σφύριξε» ήρθε μόλις μία εβδομάδα αργότερα στο Σίλκεμποργκ-Μίντιλαντ.

Έκτοτε, «τρέχει» μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα της χώρας του ενώ έχει διαιτητεύσει και σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων.

Το παρελθόν του έχει αρκετά έντονο ελληνικό… χρώμα.

Συγκεκριμένα, έχει σφυρίξει:

  1. Το Κροατία-Ελλάδα το 2010 (0-0) για τα προκριματικά του Euro,
  2. Το Γιβραλτάρ-Ελλάδα το 2016 (1-4) για τα προκριματικά του Μουντιάλ
  3. Το Νορβηγία-Ελλάδα το 2021 (1-2) σε φιλικό

Σε επίπεδο συλλόγων έχει σφυρίξει:

  1. Το Σταντάρ Λιέγης-Σκόντα Ξάνθη το 2013 (2-1) για το Europa League
  2. Το ΠΑΟΚ-Καμπάλα το 2015 (0-0) για το Europa League
  3. Το Ντινάμο Κιέβου-ΑΕΚ το 2022 (0-1) για το Europa League
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!