Εκτός Εθνικής Γαλλίας τίθεται ο Τομά Ερτέλ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου τους γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ζαν-Πιερ Σιουτά.

«Persona non grata» θεωρείται ο Τομά Ερτέλ στην εθνική Γαλλίας, μετά τη σύναψη συμφωνίας με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με τον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ζαν-Πιερ Σιουτά, να επιβεβαιώνει με δηλώσεις του την απόφαση να μην φορέσει ξανά το εθνόσημο στο στήθος ο 33χρονος πόιντ γκαρντ. Ο Τομά Ερτέλ είχε υπογράψει έγγραφο της γαλλικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η σύναψη συνεργασίας με ρωσική ομάδα για τους συμμετέχοντες με τους «τρικολόρ» στο Ευρωμπάσκετ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Ο Ερτέλ τελείωσε από την εθνική ομάδα», δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Σιουτά, αλλά εν συνεχεία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστούν ξανά στους «μπλε» οι Λιβιό Ζαν-Σαρλ και Λουί Λαμπιρί, αν και αμφότεροι αγωνίζονται σε ρωσικούς συλλόγους. O πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Λιβιό Ζαν-Σαρλ υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Λουί Λαμπιρί φέτος φορά για πρώτη χρονιά στην καριέρα του τη φανέλα της Ούνιξ Καζάν. Ο Σιουτά εξήγησε τον λόγο που η γαλλική ομοσπονδία εξετάζει την περίπτωση να κληθούν οι δύο τελευταίοι στην εθνική ανδρών: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τους Ζαν-Σαρλ και Λαμπιρί που παίζουν στη Ρωσία, καθώς δεν είχαν υπογράψει το έγγραφο. Όμως, ο Ερτέλ γνώριζε την κατάσταση και δεν τήρησε την υποχρέωσή του. Για εμένα δεν θα παίξει ξανά στην εθνική ομάδα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!