Champions League: Η έκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων ξεκινάει απόψε με οκτώ ομάδες να διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια για τους «16».

Το έκτο και τελευταίο βήμα τους στη διαδρομή των ομίλων του Champions League κάνουν σημερα (1/11, όμιλοι 1-4) και την Τετάρτη (2/11, όμιλοι 5-8) 32 ομάδες, με 12 από αυτές να έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στη φάση των «16» και τρεις να έχουν «κλειδώσει» και την πρώτη θέση στο γκρουπ τους. Προνόμιο που δεν έχει καθοριστεί ακόμα στον 1ο, τον 2ο, τον 4ο, τον 6ο και τον 8ο όμιλο.

Οκτώ για τέσσερα «εισιτήρια»

Ακόμη οκτώ ομάδες (Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λειψία, Μαρσέιγ, Μίλαν, Σάλτσμπουργκ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Τότεναμ) είναι εκείνες που διεκδικούν τα τέσσερα «εισιτήρια» που έχουν απομείνει για τους «16», ενώ Μπαρτσελόνα και Σεβίλη έχουν εξασφαλίσει ως τρίτες τη συμμετοχή τους στα «νοκ άουτ» play off του Europa League.

Επτά για την 3η θέση, τρεις οι σίγουρες τελευταίες

Επτά ομάδες (Άγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιουβέντους, Λεβερκούζεν, Μακάμπι Χάιφα, Ρέιντζερς) δεν μπορούν να φτάσουν στη φάση των «16». Ωστόσο, έχουν προϋποθέσεις να τερματίσουν τρίτες. Τέλος, σίγουρες τέταρτες είναι οι Σέλτικ, Κοπεγχάγη και Βικτόρια Πλζεν.

Μπάγερν και Νάπολι για το απόλυτο και την ιστορία

Με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, η Μπάγερν και η Νάπολι απέχουν και οι δύο μόλις ένα «τρίποντο» από το απόλυτο της συγκομιδής στους ομίλους. Μόνο δέκα φορές στο παρελθόν ομάδες έχουν φτάσει στα «νοκ άουτ» με απόλυτο ρεκόρ.

Μάλιστα, η Μπάγερν είναι… υπεύθυνη για δύο από αυτά. Σήμερα, μπορεί να γίνει η πρώτη που θα το πετύχει τρεις φορές, εάν νικήσει την Ίντερ. Η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι, εν τω μεταξύ, θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα που θα τα καταφέρει μετά τη Μίλαν της αγωνιστικής περιόδου 1992/93.

Οι «παρτενοπέι» θα επιδιώξουν να πετύχουν το «6 στα 6» αύριο, όταν αντιμετωπίσουν στην Αγγλία τη Λίβερπουλ. Στο «Άνφιλντ» οι «κόκκινοι» θα πρέπει να επικρατήσουν με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά, για να κλέψουν την πρώτη θέση από τους Ναπολιτάνους, ενώ ο Άγιαξ θα φροντίσει να μην «χάσει» το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα εναντίον της Ρέιντζερς (4-0), προκειμένου να μην επιστρέψει στην ομάδα της Γλασκώβης να «κλέψει» εκείνη την 3η θέση στον 1ο όμιλο από τον «Αίαντα».

Όλοι για όλα στον 4ο όμιλο

Τίποτα δεν έχει κριθεί στον 4ο ομιλο. Εκεί, κάθε ομάδα μπορεί να περάσει στους «16», καθώς και να «μετακομίσει» στο Europa League. Η πρωτοπόρος Τότεναμ θα αντιμετωπίσει στη Μασσαλία τη Μαρσέιγ και η Σπόρτινγκ θα υποδεχθεί στη Λισαβόνα την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι Λονδρέζοι είναι μόλις δύο βαθμούς (8 έναντι 6) μπροστά από τη Μαρσέιγ, η οποία είναι τελευταία στην κατάταξη. Ο σύλλογος της Λισαβόνας και η Άϊντραχτ έχουν τους ίδιους βαθμούς (από 7), μόλις έναν λιγότερο από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Πάντως, μόνο η Τότεναμ έχει εξασφαλίσει -τουλάχιστον- την τρίτη θέση και τη δυνατότητα διεκδίκησης της ευρωπαϊκής συνέχειάς της στο Europa League. Μία νίκη θα της εξασφάλιζε ότι θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Όμως, δεν έχει επικρατήσει ποτέ σε έξι προηγούμενα ταξίδια πέρα από τη Μάγχη (4 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Ο νικητής της «μονομαχίας» μεταξύ Σπόρτινγκ και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης θα βρεθεί στη φάση των «16». Μια ισοπαλία θα ωφελούσε τους Πορτογάλους, οι οποίοι είναι δεύτεροι επί του παρόντος και έχουν νικήσει τους «αετούς» (3-0) στην Deutsche Bank Arena.

Ωστόσο, μια νίκη της Μαρσέιγ θα «ανάγκαζε» Σπόρτινγκ και Άϊντραχτ να παλέψουν για να… συνοδεύσουν την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ στους «16».

Μονομαχία… εξ αποστάσεως

Η Μπριζ, που ταξιδεύει στο Λεβερκούζεν (19:45 μ.μ.), και η Πόρτο, που υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, θα παλέψουν… εξ αποστάσεως για την κορυφή του 2ου ομίλου. Οι Βέλγοι έχουν προβάδισμα ενός βαθμού έναντι των Πορτογάλων. Η ίδια απόσταση χωρίζει τους -τρίτους-Μαδριλένους από την -τέταρτη- Μπάγερ Λεβερκούζεν, που δίνουν «μάχη» για τα νοκ άουτ play off του Europa League.

Η «μάχη» των σκόρερ του φετινού Champions League

Κιλιάν Μπαπέ και Μοχάμεντ Σαλάχ «μοιράζονται» την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον πλανήτη, έχοντας σημειώσει από 6 γκολ, ένα περισσότερο από τους Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι και Έρλινγκ Χάαλαντ. Μέσα στην πρώτη εξάδα βρίσκεται και ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός έχει τέσσερα γκολ, όσα και ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι της Νάπολι.

Για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η 6η αγωνιστική θα είναι η τελευταία… ευκαιρία του στο Champions League της τρέχουσας σεζόν. Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη το χατ-τρικ που σημείωσε κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν στο πλαίσιο της πρεμιέρας, μπορεί να ελπίζει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των γκολ του. Επίσης, Χάαλαντ και Μπαπέ σημείωσαν από δύο γκολ στα «αντίστροφα» ματς των ομάδων τους για την 1η αγωνιστική.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!