Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι προ των πυλών και ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε τις δικές του προβλέψεις με τα δύο φαβορί του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει αμφιβολίες για τα φαβορί της κατάκτησης του φετινού Μουντιάλ.

«Για μένα οι δύο κορυφαίες υποψήφιες για τον τίτλο στο Μουντιάλ του Κατάρ είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή. Νομίζω ότι τώρα είναι καλύτερες από τις υπόλοιπες. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν πολλά προβλήματα και όχι μόνο τραυματισμούς, αλλά και εσωτερικά, λειτουργικά προβλήματα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής Ελλάδας, δήλωση που αναπαρήγαγαν ιστοσελίδες της Νότιας Αμερικής.

«Η Βραζιλία είχε μια αλλαγή γενιάς: Τα τελευταία 20 χρόνια έχει γίνει μια πιο δυνατή, πιο οργανωμένη ομάδα. Οι παίκτες που δημιουργούν έχουν περισσότερη υποστήριξη πίσω τους και αισθάνονται πιο ασφαλείς» πρόσθεσε ο Γκουστάβο Πογέτ, ενώ, αναφερόμενος στην Αργεντινή, τόνισε: «Αυτή η ομάδα της Αργεντινής ξέρει πώς να κερδίζει με τον Μέσι, οπότε έχει αρχίσει να έχει άλλον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Σκαλόνι το πέτυχε, γι’ αυτό είναι υποψήφιοι για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο» συμπλήρωσε.

Την ίδια εκτίμηση με τον Γκουστάβο Πογέτ έκανε και ο Βραζιλιάνος Καφού, παγκόσμιος πρωταθλητής το 1994 και το 2002: «Η Βραζιλία έρχεται από μια πολύ καλή σεζόν. Η Αργεντινή έχει επίσης πολύ καλή ομάδα. Βλέπω και τις δύο ομάδες με μεγάλες δυνατότητες να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ευρώπη vs Νότια Αμερική

«Δεν θα είναι ένα ακόμα Μουντιάλ. Το Μουντιάλ 2022 μπορεί να ενισχύσει την τάση ή να αποτελέσει σημείο καμπής στην ήδη τεράστια υπεροχή της Ευρώπης έναντι της Νότιας Αμερικής. Οι προοπτικές για τους Νοτιοαμερικανούς δεν φαίνονται πολύ ενθαρρυντικές. Το χάσμα διευρύνθηκε σχεδόν σε όλους τους τομείς: η οικονομία, τα πιο ανταγωνιστικά τουρνουά και η έξοδος νέων από την Νότια Αμερική, σε ολοένα και νεότερη ηλικία, συνωμοτούν ενάντια στον λιγότερο άνισο ανταγωνισμό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη “La Razon”, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Νότιας Αμερικής να βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί που άρχισε στη Γερμανία το 2006, με την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου από την Ιταλία.

Σε αυτή την περίοδο των τεσσάρων διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόνο ευρωπαϊκές ομάδες κατέκτησαν το τρόπαιο (ακολούθησαν η Ισπανία το 2010, η Γερμανία το 2014 και η Γαλλία το 2018), με αποκορύφωμα το τουρνουά της Ρωσίας το 2018, όπου και οι τέσσερις των ημιτελικών ήταν ομάδες από τη γηραιά ήπειρο (Γαλλία, Κροατία, Βέλγιο και Αγγλία). Αυτό το σερί ανέτρεψε την ισορροπία και τώρα η Ευρώπη οδηγεί την «κούρσα» των παγκόσμιων τίτλων έναντι της Νότιας Αμερικής με 12-9.

Ωστόσο, οι Νοτιοαμερικανοί πιστεύουν ότι στο Κατάρ η σπουδαία στιγμή του Λιονέλ Μέσι ως ηγέτη της Αργεντινής ή η σταθερότητα της Βραζιλίας μπορούν να αλλάξουν την ιστορία. Το 2014 μια ευρωπαϊκή ομάδα, η Γερμανία, κατέκτησε για πρώτη φορά Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αμερική. Το… αντίστροφο είχε πετύχει η Βραζιλία το 1950 στην Ευρώπη (Σουηδία).

Ένα σχεδόν ποδοσφαιρικό… δράμα για τη Νότια Αμερική, που αναζητά εκδίκηση στο Κατάρ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!