Τα τελευταία εισιτήρια για τη φάση των «16» του Champions League περιμένουν τους κατόχους τους! Οι μάχες και για τη συνέχεια στo Europa.

Συνήθως θα μιλούσαμε περίπου αρχές Δεκέμβρη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Αλλά ελέω Μουντιάλ (ξεκινά σε 20 μέρες), όλα επισπεύσθηκαν και έκτη πράξη των ομίλων για τις διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη τελειώνουν αυτή τη βδομάδα.

Άπαντες περιμένουμε με αγωνία τα παιχνίδια της Τρίτης και της Τετάρτης, ειδικά της Τετάρτης. Όπου διακυβεύονται τα περισσότερα εναπομείναντα εισιτήρια της φάσης των νοκ άουτ του Champions League. Την πρώτη μέρα (1/11) θα δούμε τις ομάδες από τους πρώτους τέσσερις ομίλους, ενώ τη δεύτερη (2/11), από τους υπόλοιπους τέσσερις. Στην πρώτη πράξη της 6ης αγωνιστικής μονάχα δυο εισιτήρια θα κριθούν, αλλά τα διεκδικούν τέσσερις ομάδες!

Ο κακός χαμός στον τέταρτο όμιλο του Champions League!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 4ο όμιλο που απαρτίζεται από τις Μαρσέιγ, Τότεναμ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι δυο πρώτες παίζουν μεταξύ τους στο «Βελοντρόμ», ενώ στην Πορτογαλία οι έτερες δυο. Η πρωτοπόρος Τότεναμ έχει οκτώ βαθμούς, στη δεύτερη θέση είναι οι Άιντραχτ και Σπόρτινγκ με επτά, ενώ τελευταία η Μαρσέιγ με έξι! Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει σε αυτό τον όμιλο αν νικήσει η Μαρσέιγ!

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι κριτήριο στην ισοβαθμία είναι τα μεταξύ παιχνίδια. Ενώ έπειτα η διαφορά γκολ. Στον εν λόγω όμιλο, η Σπόρτινγκ είχε νικήσει την Άιντραχτ μέσα στη Φρανκφούρτη με 3-0, συνεπώς της κάνει κι η ισοπαλία αύριο. Η Μαρσέιγ ηττήθηκε στο Λονδίνο με 2-0 από τους «Σπερς», αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας. Αν νικήσει, περνάει… Τόσο απλά!

6ος όμιλος:

  1. Τότεναμ (8)
  2. Σπόρτινγκ (7)
  3. Άιντραχτ (7)
  4. Μαρσέιγ (6)

Να συνεχίσουμε με τον δεύτερο όμιλο, όπου η Πόρτο υποδέχεται την Ατλέτικο και η Λεβερκούζεν την Μπριζ. Εδώ κρίνεται το ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη και ποια θα πάρει εισιτήριο για το Europa League. Η Μπάγερ θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ατλέτικο επειδή υπερτερεί στην ισοβαθμία για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Όπως και η Πόρτο σε συνάρτηση με την Κλαμπ Μπριζ προκειμένου να βγει αυτή πρώτη.

2ος όμιλος:

  1. Μπριζ (10)
  2. Πόρτο (9)
  3. Ατλέτικο (5)
  4. Λεβερκούζεν (4)

Η Λίβερπουλ θέλει θρίαμβο!

Στο πρώτο γκρουπ θα πρέπει να συμβούν μεγάλες εκπλήξεις για να αλλάξουν τα πράγματα στη βαθμολογία. Η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Νάπολι για να της κόψει το αήττητο και σε ιδανική περίπτωση να της κλέψει το πρώτο εισιτήριο. Το 4-1 του πρώτου ματς δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους κόκκινους, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Η ομάδα του Κλοπ χρειάζεται νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά, μιας και ακόμα και με τρία, οι «παρτενοπέι» έχουν αρκετά μεγαλύτερη διαφορά γκολ. Ανάλογο σκηνικό έχουμε και στο Ρέιντζερς – Άγιαξ. Οι Σκωτσέζοι θέλουν ένα… θαύμα για να συνεχίσουν στην Ευρώπη, αφού στο Άμστερνταμ το σκορ ήταν 4-0…

1ος όμιλος:

  1. Νάπολι (15)
  2. Λίβερπουλ (12)
  3. Άγιαξ (3)
  4. Ρέιντζερς (0)

Τελειώνουμε με την Τρίτη μιλώντας για τον τρίτο όμιλο και τον θεωρητικά πιο αδιάφορο αναφορικά με την 6η αγωνιστική. Όλα έχουν κριθεί και τα δυο ματς Μόναχο και Πλζεν θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

3ος όμιλος: 

  1. Μπάγερν (15)
  2. Ίντερ (10)
  3. Μπαρτσελόνα (4)
  4. Βικτόρια Πλζεν (0)

Αν προσέξει η Μίλαν, δεν θα χάσει τα νοκ άουτ του Champions League!

Η τελευταία ημέρα των ομίλων θα είναι κι η πιο συναρπαστική. Αφού εκεί θα κριθούν λίγο περισσότερα πράγματα, όχι μόνο για τα νοκ άουτ. Ξεκίνημα με τον πέμπτο όμιλο όπου η Τσέλσι θα παίξει στο Λονδίνο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι μπλε είναι άνετοι και πρώτοι ό,τι και να γίνει (σ.σ. έχει δυο νίκες κόντρα στη Μίλαν). Η Ντιναμό «καίγεται» για διπλό, μιας και σε περίπτωση ήττας της Σάλτσμπουργκ θα συνεχίσει αυτή στο Europa League. Νίκησε την Τσέλσι στην πρεμιέρα, γιατί να μην το ξανακάνει; Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως, είναι στην Ιταλία όπου η Σάλτσμπουργκ δοκιμάζεται στην έδρα της Μίλαν. Οι «ροσονέρι» βολεύονται και με ισοπαλία για να πάρουν πρόκριση στους «16».

5ος όμιλος:

  1. Τσέλσι (10)
  2. Μίλαν (7)
  3. Σάλτσμπουργκ (6)
  4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4)

Στο έκτο γκρουπ έχουμε στην κορυφή τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει πρωτιά. Μιας και αν γκελάρει με τη Σέλτικ στο «Μπερναμπέου» και η Λειψία νικήσει τη Σαχτάρ, θα βρεθεί δεύτερη. Δύσκολο σενάριο, αλλά είναι υπαρκτό. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βαρσοβία, όπου η τυπικά γηπεδούχος, Σαχτάρ θα υποδεχτεί τη Λειψία. Μια απλή νίκη θέλουν οι Ουκρανοί, μιας και στο πρώτο ματς είχαν συντρίψει τους Γερμανούς με 4-1!

6ος όμιλος:

  1. Ρεάλ Μαδρίτης (10)
  2. Λειψία (9)
  3. Σαχτάρ (6)
  4. Σέλτικ (2)

Και μη χειρότερα για τη Γιουβέντους

Χαλάμε ξανά τη σειρά και προσπερνάμε τον έβδομο όμιλο για να τον πιάσουμε στο τέλος. Για να ασχοληθούμε με τον όγδοο και τη μάχη της Γιουβέντους να μην καταστρέψει πρόωρα εντελώς τη χρονιά της! Οι «μπιανκονέρι» έχουν το πιο δύσκολο έργο, φιλοξενώντας την Παρί Σεν Ζερμέν. Ενώ η Μακάμπι Χάιφα παίζει στο Ισραήλ με την Μπενφίκα. Οι ισόβαθμοι πρωτοπόροι αγωνίζονται εκτός εδρας όπως βλέπουμε και ο ένας θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τον άλλον. Η Παρί έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Οι επίσης ισόβαθμοι τρίτοι, θα δώσουν μάχη σε διαφορετικά μέτωπα για τη σωτηρία τους. Η Γιούβε εδώ έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία με τη Μακάμπι.

8ος όμιλος:  

  1. Παρί Σεν Ζερμέν (11)
  2. Μπενφίκα (11)
  3. Γιουβέντους (3)
  4. Μακάμπι Χάιφα (3)

Αφήσαμε το γκρουπ Νο.7 καθώς όπως και στο τρίτο, τα πάντα έχουν καθοριστεί. Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι πρώτη, η Ντόρτμουντ δεύτερη, η Σεβίλλη τρίτη στο αγαπημένο της Europa League και σπίτι της η Κοπεγχάγη. Με πρώτη ματιά μαθηματικά γίνονται ανατροπές, αλλά οι πιθανές ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια.

7ος όμιλος: 

  1. Μάντσεστερ Σίτι (11)
  2. Ντόρτμουντ (8)
  3. Σεβιλλη (5)
  4. Κοπεγχάγη (2)