Με δύο γκολ σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών (21' ο Χάμες, 27΄ο Μπακαμπού), ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λαμίας και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου απέναντι στον αήττητο Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (27/10) στο Φράιμπουργκ, «καθάρισε» με… συνοπτικές διαδικασίες τη Λαμία με 2-0 και, πλέον, θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το πρώτο απόλυτο ντέρμπι της Super League με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (6/11) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε (ουσιαστικά) κριθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα 6 λεπτών και να διώχνουν γρήγορα το άγχος από πάνω τους.

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ Ημίχρονο

Η 6η νίκη στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες, που τους διατήρησε στο -10 από τον Παναθηναϊκό, ήρθε πολύ εύκολα. Η αρχή έγινε στο 22ο λεπτό με την κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες.

Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά την προσπάθεια του Κολομβιανού να τροφοδοτήσει τον Μπακαμπού, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για δεύτερη φορά. Από τη βαθιά μπαλιά του Ντόι προς τον Μπακαμπού, ο Κονγκολέζος στράικερ άφησε πίσω του τον Αντέτζο και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά αυτή την φορά ο Σαράνοφ έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μπιελ.

Β’ Ημίχρονο

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ με τον Ασκόβσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 56΄ ένα σουτ του Χουάνγκ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τους «ερυθρόλευκους» μετά το 60΄ να ισορροπούν τον αγώνα και να μην επιτρέπουν στους Φθιώτες να τους απειλήσουν.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Τζανλούκα Φέστα η μείωση του σκορ δεν ήρθε για τη Λαμία, η οποία έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς «τρίποντο» (2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα (11΄ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ντόι, Ρέαμπτσουκ (60΄ Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (59΄ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (75΄ Βρουσάι), Μπακαμπού (75΄ Ελ Αραμπί)

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοβ (86΄ Σαραμαντάς), Ασκόβσκι (58΄ Μαρμεντίνι), Αντέτζο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ασκόβσκι, Νούνιες, Γιακουμάκης (86΄ Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69΄ Ρόμανιτς)

Η βαθμολογία:

Standings provided by Sofascore

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ολυμπιακός