Ο Κάιρι Ίρβινγκ μέσω ανάρτησής του στο Twitter ξεκαθάρισε πως σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν είναι καθόλου αντισημίτης.

Ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, δήλωσε η «αντισημιτική ταμπέλα» που του αποδόθηκε είναι «αδικαιολόγητη» και διαβεβαίωσε ότι «σέβεται όλες τις θρησκείες», μετά την πρόκληση διαμάχης με ένα tweet του.

Ο Ίρβιγκ πόσταρε στο twitter του και δημοσίευσε στο Instagram έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα της Amazon όπου μπορεί να νοικιαστεί ή να αγοραστεί η ταινία «Hebrews to Negroes: Wake Up Black America» («Εβραίοι στους Νέγρους: Ξυπνήστε τη Μαύρη Αμερική»), προκαλώντας σάλο στο διαδίκτυο.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Ρόναλντ Ντάλτον Τζούνιορ, είναι προσαρμοσμένη από ένα ομώνυμο βιβλίο του 2015, στο οποίο γράφει, για παράδειγμα, ότι «πολλοί διάσημοι υψηλόβαθμοι Εβραίοι» έχουν «παραδεχτεί» ότι «λάτρεψαν τον Σατανά».

Αυτό το έργο παραθέτει επίσης αποσπάσματα από «τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» και αναφέρεται στα «ΜΜΕ ειδήσεων που ελέγχονται από τους Εβραίους».

«Η ετικέτα του αντισημίτη που μου έχει κολλήσει δεν δικαιολογείται και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ή την αλήθεια στην οποία ζω καθημερινά. Σέβομαι και θέλω να μάθω από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλες τις θρησκείες», έγραψε ο 30χρονος στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Είμαι OMNIST (σημείωση: κάποιος που αναγνωρίζει και σέβεται όλες τις θρησκείες ή την απουσία θρησκείας) και δεν ήθελα να μην δείχνω σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός», πρόσθεσε ο αρχηγός των Νετς.

Οι Μπρούκλιν Νετς είχαν καταδικάσει «έντονα» τη διάδοση αυτού του μηνύματος από τον παίκτη τους, ενώ ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Τζο Τσάι είχε εκφράσει τη λύπη του, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο προπονητής των Νετς, Στιβ Νας, είπε ότι ο σύλλογος μίλησε με τον Ίρβινγκ: «Σαφώς, νομίζω ότι όλοι υπερασπιζόμαστε τις αξίες της ένταξης και της ισότητας και καταδικάζουμε τη ρητορική μίσους», τόνισε.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!