Η Ίγκα Σβιάτεκ μίλησε για πρώτη φορά για τον αποκλεισμό της Σιμόνα Χάλεπ εκφράζοντας την έντονη απογοήτευσή της.

Η Ίγκα Σβιάτεκ, νο 1 στη παγκόσμια κατάταξη, είπε ότι αισθάνεται σύγχυση μετά τον προσωρινό αποκλεισμό της Σιμόνα Χάλεπ για ντόπινγκ, και ελπίζει ότι θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια σύντομα για το μέλλον της Ρουμάνας παίκτριας.

Η 31χρονη Ρουμάνα τενίστρια-πρώην νο 1 στον κόσμο-, αποκλείστηκε προσωρινά επειδή βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat, αποτέλεσμα που προέκυψε από την εξέταση του πρώτου δείγματος, το οποίο ελήφθη κατά τη διάρκεια του US Open.

«Λοιπόν, σίγουρα ήταν μπερδεμένο για μένα γιατί δεν περίμενα να άκουγα αυτά τα νέα. Η Σιμόνα, κατά την άποψή μου, φαίνεται σαν ένας άνθρωπος που πάντα νοιαζόταν να είναι δίκαιος και ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για μένα», είπε η Σβιάτεκ, μιλώντας ενόψει του τουρνουά WTA Finals που ξεκινά αύριο (31/10) στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Η Χάλεπ έχει περιγράψει την απαγόρευση ως το «μεγαλύτερο σοκ της ζωής της» και αρνήθηκε ότι πήρε εν γνώσει της οποιαδήποτε απαγορευμένη ουσία.

«Είναι απογοητευτικό και πρέπει να νιώθει πολύ άσχημα. Από την άποψή μου, το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να φροντίζω τον εαυτό μου, να είμαι πάντα ασφαλής, να κάνω το περιβάλλον μου πιο ασφαλές και να είμαι προσεκτική», πρόσθεσε.

Ο πρώην προπονητής της Χάλεπ, Ντάρεν Κέιχιλ, ο οποίος συνεργάστηκε με την Ρουμάνα πρωταθλήτρια για έξι χρόνια και την οδήγησε στον πρώτο της τίτλο Grand Slam, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν υπήρχε περίπτωση» να είχε πάρει εν γνώσει της μια απαγορευμένη ουσία.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!