O Μαξ Φερστάπεν για ακόμη μια φορά ήταν απλησίαστος και πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix του Μεξικού. Πίσω του οι Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ που έκαναν το 2-3.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν για ακόμη μια φορά απλησίαστος και με χρόνο στο 1:17:775 πανηγύρισε ακόμη μια pole position σήμερα στις κατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix του Μεξικού. Πρόκειται για την 6η φετινή pole του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή της Red Bull Racing και την 19η συνολικά της καριέρας του. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Τζόρτζ Ράσελ. Οι οποίοι τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση ξεχωριστά.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο τοπικός ήρωας των Μεξικανών Σέρχιο Πέρεζ. O οποίος ναι μεν είχε καλό ρυθμό στις κατατκτήριες, αλλά βρέθηκε πιο πίσω από ότι θα ήθελε. Παρόλα αυτά ελπίζει σε έναν καλό αγώνα και σε μία πίστα που τον οφελεί για να διεκδικήσει το βάθρο. Και ακόμη περισσότερο την πολυπόθητη καταβάθος για εκείνον έντος έδρας νίκη. Μια νίκη για την οποία μπορεί να ελπίζει και η Mercedes, έχοντας κλειδώσει την δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Στα θετικά η παρουσία του Βάλτερι Μπότας στο Q3 έπειτα από αρκετό καιρό και η τιμητική του 6η θέση έπειτα από μία πολύ καλή εμφάνιση. Απογοήτευσαν οι δύο Ferrari που για ακόμη μία φορά δεν φάνηκαν αρκετές να κυνηγήσουν την pole. Όπως και οι επιδόσεις της Aston Martin (Φέτελ 17ος, Στρολ 18ος). Αναλογιζόμενοι την σημαντική βελτίωση στην απόδοση της βρετανικής ομάδας στα τελευταία GP.

Σύνοψη κατατακτηρίων:

Το Q1 κύλησε ομαλά με την Mercedes του Λιούις Χάμιλτον να κάνει τον ταχύτερο χρόνο (1:19:169) μπροστά από τους Φερστάπεν και Λεκλέρ που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Μικ Σουμάχερ (Haas), Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin), Λανς Στρολ (Aston Martin), Αλεξάντερ Άλμπον (Williams) και Νίκολας Λατίφι (Williams).

Στο Q2 οι Xάμιλτον και Mercedes διατήρησαν την πρωτοπορία με τον Βρετανό να έχει και πάλι τον ταχύτερο χρόνο (1:18:552).  Ωστόσο οι διαφορές ήταν απίστευτα μικρές. Με τον Σάινθ στην δεύτερη θέση μόλις για 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου και τον όμοσταβλο του Χάμιλτον, Ράσελ να είναι μόλις στα 16 χιλιοστά! Εκτός του τρίτου και τελευταίου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών έμειναν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mclaren), Γκουανγκιου Ζου (Alfa Romeo), Γιούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri), Πιέρ Γκασλί (Alpha Tauri) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).


Η έναρξη του Q3 βρήκε τον Μαξ Φερστάπεν, να κάνει για πρώτη φορά στη διάρκεια των δοκιμών πραγματικά αισθητή την παρουσία του. Ανεβαίνοντας στην κορυφή μετά την πρώτη του γρήγορη προσπάθεια. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Mercedes των Ράσελ και Χάμιλτον. Ωστόσο ο χρόνος από την πρώτη προσπάθεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή διαγράφηκε για παραβίαση των ορίων της πίστας. Έτσι, ο Πέρεζ, (ο πρώτος που χρονομετρήθηκε), ανέβηκε στην 3η θέση. Μπροστά από τους Σάινθ και Μπότας. Ενώ, ο γύρος του Λεκλέρ δεν ήταν καλός και ο Μονεγάσκος της Ferrari έμεινε 6ος.

Οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ τους και βγήκαν για την δεύτερη και πιο καθοριστική προσπάθειά τους. Όλοι σχεδόν βελτίωσαν τους χρόνους τους. Πράγμα που έκανε και ο Φερστάπεν. Ο οποίος με το τελικό 1:17:775 τον διατήρησε την πρώτη θέση και πήρε άλλη μία pole position. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Mercedes. Με τον Ράσελ στη 2η θέση και τον Χάμιλτον στην 3η. Με μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζει τους δύο Βρετανούς. Ο Πέρεζ που επίσης ήταν κοντά  θα ξεκινήσει 4ος. Ενώ ο Σάινθ ήταν 5ος. Δύο θέσεις μπροστά από τον teammate του Λεκλέρ στην 7η θέση. Ενδιάμεσα των δυο Ferrari στην 6η βρέθηκε η Alfa Romeo του εντυπωσιακού σήμερα Μπότας.

Oι δηλώσεις του poleman Μαξ Φερστάπεν:

“It was a good qualifying. I think it was a close one, but I think after FP3 we made a few adjustments and the car got into a better rhythm. To be on pole here is of course amazing. It is a very long run down to Turn 1, so we do need a good start but anyway I think we have a quick car and that is of course what is most important”

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η εκκίνηση του αυριανού αγώνα (30/10) για το GP του Μεξικού, του 20ου της φετινής σεζόν για την Formula 1, θα δοθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδος.