Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντόνι είπε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα φέρει κοντά τους ανθρώπους για ένα μήνα και θα βοηθήσει να διαλυθούν ορισμένες από τις παρανοήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν για τη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας μέσω βίντεο στην έκτη διοργάνωση του «Future Investment Initiative» (ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που διευθύνεται από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας) στο Ριάντ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ αλλά και στη σημασία που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ακόμα, περιέγραψε την πρόοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία ως «απολύτως φανταστική» και είπε ότι η FIFA θα συνεχίσει την προσπάθειά της να κάνει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο.

«Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 έχει ήδη τεράστιο αντίκτυπο στη Μέση Ανατολή», είπε, προσθέτοντας ότι το τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 18 Δεκεμβρίου, θα προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα νέο μέρος του κόσμου.
«Είναι επίσης μια ευκαιρία για το Κατάρ και ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου να παρουσιαστεί στον κόσμο με άλλο πρίσμα και να απαλλαγεί, μια για πάντα, από κάποια από τις προκαταλήψεις που δυστυχώς υπάρχουν», πρόσθεσε.

«Σίγουρα θα βοηθήσει να αποκτήσουμε περισσότερη αμοιβαία κατανόηση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών και προελεύσεων, είμαι πεπεισμένος για αυτό».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανέλαβε ότι η FIFA είχε λάβει ρεκόρ 23 εκατομμυρίων αιτημάτων για εισιτήρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και ότι πουλήθηκαν 3 εκατομμύρια εισιτήρια.

«Θα έχουμε δύο εκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται από όλο τον κόσμο και να δείξουν στον κόσμο ότι η ανθρωπότητα μπορεί να ζήσει ειρηνικά μαζί», συμπλήρωσε.

Επαίνεσε την πρόοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία, όπου η εθνική ομάδα γυναικών έπαιξε τους πρώτους αγώνες της φέτος και η οποία έχει διοργανώσει επίσης ένα εθνικό πρωτάθλημα γυναικών για πρώτη φορά.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανέφερε επίσης ότι η FIFA θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να κάνει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία λίγων, είναι το παγκόσμιο άθλημα και πρέπει να το κάνουμε να αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο.

Πρέπει να διοργανώσουμε περισσότερους αγώνες, περισσότερες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου υπάρχει ίσως πάρα πολύ ποδόσφαιρο, σε άλλα μέρη δεν υπάρχει αρκετό κορυφαίο ποδόσφαιρο».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις! Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!