To Champions League γέμισε... ρεκόρ ήδη από την πρώτη νύχτα της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων που διεξήχθη χθες.

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Γιουβέντους και τη Μίλαν και από την Κοπεγχάγη στον Κόβατσιτς, αυτά είναι, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, τα ρεκόρ που χαρακτήρισαν την 5η αγωνιστική στους τέσσερις τελευταίους ομίλους του Champions League:

-Η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε την πρώτη της ήττα στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (ήταν αήττητη και στα 17 παιχνίδια πριν).

-Επίσης δέχτηκε περισσότερα από ένα γκολ σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά από τις 26 Απριλίου 2022 (4-3 εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι). Είχε 22 σερί παιχνίδια χωρίς να δεχθεί πάνω από 1 γκολ.

-Η Γιουβέντους δέχτηκε τόσα πολλά γκολ (3) κατά τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου αγώνα του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

-Η Γιουβέντους αποκλείεται στη φάση των ομίλων του Champions League για πρώτη φορά μετά την αγωνιστική περίοδο 2013-14 και για πρώτη φορά τόσο νωρίς (την προτελευταία αγωνιστική). Και οι  τρεις προηγούμενοι αποκλεισμοί τους  στην φάση των ομίλων (2000, 2009 και 2013) επιβεβαιώθηκαν την τελευταία  αγωνιστική.

Η απίθανη Μίλαν και οι… πιτσιρικάδες που έγραψαν ιστορία στο Champions League

-Η Μίλαν σημείωσε 4+ γκολ σε εκτός έδρας αγώνα Champions League για πρώτη φορά από τις 23 Νοεμβρίου 2005.

-Η Μίλαν έχει κερδίσει και τους έξι αγώνες της εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αποτελεί το μεγαλύτερο σερί νικών της εναντίον οποιουδήποτε συλλόγου στην διοργάνωση.

-Η Κοπεγχάγη στην ήττα της (3-0) εναντίον της Σεβίλλης έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League, με τόσους πολλούς εφήβους (6) στην αρχική ενδεκάδα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πέντε στην ενδεκάδα της Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου 2009.

-Ο Ρόονι Μπαρντγκί της Κοπεγχάγης, εμφανίστηκε στον αγώνα εναντίον της Σεβίλλης σε ηλικία 16 ετών 344 ετών. Είναι ο 19ος παίκτης στην ιστορία του Champions League που κάνει ντεμπούτο κάτω των 17 ετών.

-Ο Ματέο Κόβατσιτς (Τσέλσι) έγινε στην εκτός έδρας νίκη (2-1) εναντίον της Σάλτσμπουργκ, έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκόραρε τα πρώτα 5 γκολ του κάτω από 5 διαφορετικούς προπονητές (Γιούρτσιτς, Μπενίτεθ, Ζιντάν, Λάμπαρντ, Πότερ).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!