Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League μετά τις αποψινές τους εντός έδρας εμφατικές νίκες.

Φανταστική η πρώτη βραδιά της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Συνολικά σε οκτώ αναμετρήσεις επιτεύχθηκαν 33 γκολ. Φυσικά τα ματς που ξεχώρισαν ήταν το εντυπωσιακό 7-2 της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα και το χορταστικό 4-3 μεταξύ της Μπενφίκα και της Γιουβέντους.

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από το Debut.gr τι συνέβη στα παιχνίδια των ομίλων:

Group E

⇒ Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ – Τσέλσι 1-2

Η Τσέλσι χάρη στα φανταστικά γκολ του Ματέο Κόβασιτς και του Κάι Χάβερτς «λύγισε» την μαχητική Σάλτσμπουργκ μέσα στη «Red Bull Arena», νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε στους «16» του Champions League.

⇒ Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μίλαν 0-4

Το μεγάλο «διπλό» της Μίλαν στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ (4-0 τη Ντιναμό) έφερε σε «θέση οδηγού» τους «ροσονέρι» έναντι της Σάλτσμπουργκ για την κατάκτηση της 2ης θέσης του 5ου ομίλου και το δεύτερο «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ του CL.

Ταυτόχρονα έβγαλε εκτός τους γηπεδούχους από την υπόθεση πρόκριση κι έκανε «δώρο» στην Τσέλσι την πρωτιά του γκρουπ, καθώς ακόμη κι αν οι «μπλε» ηττηθούν στην τελευταία αγωνιστική από τους Κροάτες στο Λονδίνο και την ίδια ώρα η Μίλαν νικήσει την Σάλτσμπουργκ, τότε στην ισοβαθμία των 10 βαθμών, η Τσέλσι έχει το «πάνω χέρι» απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Η βαθμολογία του πέμπτου ομίλου

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Τσέλσι – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μίλαν – Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ

Group F

⇒ Σέλτικ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1

Στο… κόλπο για την 2η θέση παραμένει και η Σαχτάρ Ντόνετσκ, μετά το 1-1 που απέσπασε στη Γλασκώβη από την Σέλτικ, η οποία προηγήθηκε με γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη. Οι Ουκρανοί υπολείπονται 3 βαθμούς από την 2η Λειψία, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα θα υποδεχθούν τους Γερμανούς (σ.σ. το ματς θα γίνει στην Πολωνία) κι αν νικήσουν θα πάρουν το 2ο «εισιτήριο», καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία.

⇒ Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 6ος όμιλος, όπου τίποτα δεν έχει κριθεί σε ό,τι αφορά την πρωτιά, αλλά και το δεύτερο «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ. Η Ρεάλ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά μετά τη σημερινή της ήττα στη Λειψία (3-2), η γερμανική ομάδα πλησίασε στον ένα βαθμό τους Μαδριλένους που προπορεύονται. Η ομάδα της Red Bull έχει το «πάνω χέρι» για να βρεθεί στους «16»

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Ρεάλ Μαδρίτης – Σέλτικ
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λειψία

Group G

⇒ Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Τα πάντα ξεκαθάρισαν και στον 7ο όμιλο, μετά το 0-0 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και στη Μάντσεστερ Σίτι. Με το βαθμό, η Σίτι «κλείδωσε» την πρωτιά (έχασε πέναλτι ο Μαχρέζ στο 58΄), ενώ οι Βεστφαλοί την δεύτερη θέση του γκρουπ που τους έδωσε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16».

⇒ Σεβίλλη – Κοπεγχάγη 3-0

Οριστικά, η Σεβίλη θα συνεχίσει στα play off του Europa League ως τρίτη, άσχετα με το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα που έχει να δώσει στο «Ετιχαντ» με τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Η βαθμολογία του έβδομου ομίλου

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη
Κοπεγχάγη – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Group H

⇒ Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα 7-2

Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ «χόρευαν» στο «Παρκ ντε Πρενς» διαλύοντας τη Μακάμπι με 7-2. Έτσι, κλείδωσαν την παρουσία τους στους «16» του Champions League, μια στροφή πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων.

⇒ Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3

Στο «Ντα Λουζ» η Μπενφίκα με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια της πήγε ν΄ αυτοκτονήσει απέναντι στη Γιουβέντους, καθώς ενώ προηγήθηκε με 4-1 κατέβασε το ρυθμό της με αποτέλεσμα η «Γιουβε» να μειώσει σε 4-3 (τελικό σκορ) και να απειλήσει με ισοφάριση. Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για τα play off του Europa League, με τους «μπιανκονέρι» να υποδέχονται τους «Παριζιάνους» και τους Ισραηλινούς τους «Αετούς» της Λισαβόνας.

Η βαθμολογία του όγδοου ομίλου

Standings provided by Sofascore

Επόμενη αγωνιστική

Γιουβέντους – Παρί Σεν Ζερμέν
Μακάμπι Χάιφα – Μπενφίκα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Τετάρτης (26/10)

1ος όμιλος

Νάπολι – Ρέιντζερς
Άγιαξ – Λίβερπουλ

2ος όμιλος

Μπριζ – Πόρτο
Ατλέτικο Μ. – Λεβερκούζεν

3ος όμιλος

Ίντερ – Βικτόρια Πλζεν
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν

4ος όμιλος

Τότεναμ – Σπόρτινγκ Λισ.
Άιντραχτ Φρ. – Μαρσέιγ

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!