Το Champions League προχωράει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων και έντεκα από τα 16 εισιτήρια είναι διαθέσιμα.

Το προτελευταίο… βήμα στη διαδρομή τους στη φάση των ομίλων κάνουν (25/10) -από τον 5ο έως τον 8ο- και την Τετάρτη (26/10) -από τον 1ο έως τον 4ο- οι 32 σύλλογοι που συμμετέχουν στο Champions League, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα 11 διαθέσιμα εισιτήρια για τα νοκ άουτ στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον πλανήτη.

Οι πέντε που προκρίθηκαν πάνε για την πρώτη θέση

Πέντε ομάδες (Νάπολι, Μπριζ, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι) έχουν ήδη εξασφαλίσει, από την προηγούμενη αγωνιστική, την πρόκριση στους «16», και αυτές θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» και την πρωτιά στον όμιλό τους σε αυτή την 5η αγωνιστική.

Δώδεκα με προϋποθέσεις και 13 σε κίνδυνο

Επιπλέον 12 ομάδες (Μπενφίκα, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Ίντερ, Λειψία, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο, Σάλτσμπουργκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Τότεναμ) έχουν προϋποθέσεις πρόκρισης, μία «στροφή» πριν το τέλος των ομίλων, 13 ομάδες (Μίλαν, Άγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Γιουβέντους, Λεβερκούζεν, Μακάμπι Χάιφα, Σεβίλη, Σαχτάρ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας) θα μπορούσαν να αποκλειστούν από τη φάση των «16» σε αυτή την 5η αγωνιστική, αλλά θα μπορούσαν να τερματίσουν στην τρίτη θέση και να συνεχίσουν στο Europa League.

Οι τρεις για Europa League και οι οκτώ υποψήφιες για τελευταίες

Τρεις ομάδες (Σέλτικ, Βικτόρια Πλζεν, Ρέιντζερς) δεν έχουν πιθανότητα να συνεχίσουν στο Champions League, αλλά θα μπορούσαν να τερματίσουν τρίτες και να «μετακομίσουν» στο Europa League.

Οκτώ θα μπορούσαν κιόλας από την προτελευταία αγωνιστική να… εξασφαλίοουν την τέταρτη -και τελευταία- θέση. Πρόκειται για τις εξής:

  1. Μίλαν,
  2. Σέλτικ,
  3. Κοπεγχάγη,
  4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ,
  5. Λεβερκούζεν,
  6. Βικτόρια Πλζεν,
  7. Ρέιντζερς,
  8. Σεβίλλη

Η επιθυμία του Μπέλινγκχαμ

Το αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα αγωνιστεί, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει στη Γερμανία την Ντόρτμουντ, παραμένει ακόμη ερωτηματικό. Με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει ήδη προκριθεί, είναι πιθανό ο Νορβηγός να… ξεκουραστεί. Ωστόσο, καθώς η Ντόρτμουντ αναζητά τον βαθμό που θα της εξασφαλίσει θέση στους «16», ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ μπορεί να είναι το επίκεντρο της προσοχής, καθώς ο ίδιος παραδέχτηκε ότι θα ήταν ιδιαίτερο να προκριθεί απέναντι στους συμπατριώτες του. 

Ο 19χρονος Άγγλος μέσος ήταν αρχηγός της Ντόρτμουντ τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο Γκουαρντιόλα έχει δηλώσει θαυμαστής του από τότε που η Σίτι αντιμετώπισε την Ντόρτμουντ στους προημιτελικούς του Champions League της σεζόν 2020/21, όταν είπε αστειευόμενος: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι μόλις 17, ίσως είναι ψεύτης!»

Η εξέλιξη του Μπέλινγκχαμ έκτοτε δεν είναι… αστεία. Ο σπουδαίος Ρόι Κιν είπε γι’ αυτόν: «Φοράει το Νο 22, γιατί είναι Νο 10, Νο 8 και Νο 4. Γεγονός είναι ότι έχει τα πάντα».

Η Μπαρτσελόνα και ο Λεβαντόφσκι

Η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη μετά την αγωνιστική περίοδο 2000/01 που η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων. Όμως, και αυτή τη στιγμή η θέση της είναι επισφαλής στον 3ο όμιλο. Οι Καταλανοί χρειάζονται η Βικτόρια Πλζεν να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην Ίντερ, ενώ εκείνοι θα προσπαθούν να σταματήσουν το… τρένο της Μπάγερν στη φάση των ομίλων, όπου μετράει 11 διαδοχικές νίκες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Για να διατηρήσει τις ελπίδες της, η Μπαρτσελόνα αναμφίβολα θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στον πρώην επιθετικό της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Πέντε γκολ σε τέσσερα παιχνίδια των ομίλων δείχνουν τη δυναμική του 34χρονου Πολωνού επιθετικού. Λεβραντόφσκι, ο οποίος, την -αντίστοιχη- 5η αγωνιστική της περασμένης σεζόν, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε εννέα διαδοχικές εμφανίσεις στο Champions League σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.

 Άγιαξ χωρίς… περιθώριο

Οι τρεις στη σειρά ήττες και η απόσταση των έξι βαθμών που δημιουργήθηκε από τη Λίβερπουλ δεν αφήνουν περιθώρια για… υπολογισμούς και συζητήσεις στον Άγιαξ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά τη νίκη 2-1 επί της ομάδας του Άμστερνταμ (στις 13/9), η Λίβερπουλ πέτυχε 14 γκολ στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της. Μάλιστα, στη συνέχεια πανηγύρισε μια κρίσιμη εντός έδρας νίκη με 1-0 εναντίον της -έως τότε- αήττητης Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. Ο Άγιαξ, αντίθετα, έχασε τα τρία από τα επόμενα πέντε παιχνίδια του. Και όχι μόνο αυτό. Έχει δεχθεί δέκα γκολ στις δύο συναντήσεις του με την Νάπολι στο Champions League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.