Η Ελίνα Τζένγκο μίλησε για το βραβείο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο για τα εμπόδια που της παρουσιάστηκαν.

Σε μια λίστα σπουδαίων αθλητριών όπως οι Ένις, Τιαμ και Μπολ ανήκει από σήμερα και η δική μας Ελίνα Τζένγκο. Η νεαρότερη αθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μία από τις κορυφαίες φέτος στον κόσμο δε θα μπορούσε να μην αποσπάσει σήμερα αυτή τη σπουδαία διάκριση. Η Τζένγκο εμφανώς ικανοποιημένη και χαρούμενη ανέβηκε στη σκηνή παρέλαβε το βραβείο της ανερχόμενης αθλήτριας και μίλησε για αυτό που κατάφερε να πετύχει τη φετινή σεζόν. 

«Μετά την κακή εμφάνιση στο Όρεγκον πολλοί μου έλεγαν πως είμαι ακόμη μικρή για να μπορέσω να σταθώ δίπλα στις κορυφαίες του αγωνίσματος. Όμως εγώ πιστεύω πως ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Όταν προσπαθείς και δουλεύεις σκληρά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Πήγα στο Ευρωπαϊκό και κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο», είπε η αθλήτρια για την επιτυχία στο Μόναχο, που ήταν και αυτή που στην ουσία της έδωσε τον τίτλο της ανερχόμενης αθλήτριας για το 2022.

«Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο του Μονάχου ένιωθα καλά και σε θέση να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό», συμπλήρωσε η Τζένγκο, την ίδια ώρα που ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαριώβ την χειροκροτούσε γεμάτος συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Η Ελίνα Τζένγκο είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο. Λίγα μόλις χρόνια από την ανάδειξη της Κατερίνας Στεφανίδη ως κορυφαία Γυναίκα της Ευρώπης το 2017.

Κορυφαία αθλήτρια του 2022 στις γυναίκες αναδείχθηκε η Μπολ (400μ./400 μ. εμπ.). Στους Άνδρες για πρώτη φορά τον τίτλο μοιράστηκαν δύο αθλητές. Πρόκειται για τους Ντουπλάντις (επί κοντώ) και Ινγκεμπρίτσεν (5.000 μ.). Υποψήφιος κορυφαίος στους Άνδρες ήταν και ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου. Το Γκαλά των κορυφαίων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις.