Έχουν περάσει πολλά χρόνια όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κλωτσιά με την οποία φιλοδώρησε ο Καντονά τον ρατσιστή οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.

Ήταν 25 Ιανουαρίου όταν συνέβη κάτι που έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Ένα συμβάν και ένα βίντεο, από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του ποδοσφαίρου του περασμένου αιώνα. Για κάποιους ήρωας, για κάποιους άλλους όχι, ο Ερίκ Καντονά ήταν ο άνθρωπος που στιγμάτισε αυτή την μέρα.

Τότε, σε παιχνίδι της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και έχοντας δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, άκουσε από οπαδό των «αετών» στην εξέδρα να του φωνάζει «άντε γαμ@… γύρνα πίσω στην πατρίδα σου τη Γαλλία». Τότε ήταν που ο Καντονά όρμισε και τον κλώτσησε. Έπειτα από εκείνο το επεισόδιο, τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής για εννέα μήνες. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου διχάστηκε, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε.

Δείτε το βίντεο

Ο Καντονά δήλωσε για το συμβάν

«Κάποια άλλη μέρα ίσως τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά και ν’ αντιμετώπιζα αυτό τον τύπο με διαφορετικό τρόπο» είχε δηλώσει ο Καντονά, που όμως, δεν έχει μετανιώσει ούτε μια στιγμή γι’ αυτό που έκανε. «Μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου ήταν εκείνη η κλωτσιά. Προσπάθησα να τον χτυπήσω ξανά γιατί δεν προσγειώθηκα στα πόδια μου. Δεν έβαλα πολλή δύναμη. Έπρεπε να το κάνω πιο δυνατά. Ήταν μια δραματική σκηνή κι εγώ ήμουν ηθοποιός…

Παίρνω τα πράγματα πολύ σοβαρά χωρίς να παίρνω στα σοβαρά τον εαυτό μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ την ευθύνη ή το ποιος ήμουν ή το ότι ήμουν ποδοσφαιριστής και έπρεπε να είμαι πρότυπο. Δεν με ένοιαξε ποτέ να είμαι πρότυπο ή κάποια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ήθελα να κάνω αυτό που ήθελα. Αν ήθελα να κλωτσήσω κάποιον, θα τον κλωτσούσα» έχει τονίσει στο δημοφιλές περιοδικό FourFourTwo.

loading...