14 Νοεμβρίου του 2012 και ο Ζλάταν βιώνει μία από τις πιο μαγικές βραδιές της τεράστιας καριέρας του πετυχαίνοντας απέναντι του τον... δύσμοιρο Τζο Χαρτ.

Πόσο μελάνι έχει χυθεί για τον παίκτη φαινόμενο του σουηδικού ποδοσφαίρου. Στα 41 του πλέον ο γίγαντας Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δείχνει να μην έχει πρόθεση να σταματήσει. Να βάλει τέλος σε μια καριέρα που όμοιά της δεν συναντάς. Και γιατί να το κάνει; Ποιος το θέλει; Κανένας.

Ο Σουηδός σούπερ σταρ μας έχει χαρίσει – και μας χαρίζει – ανεπανάληπτες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Στιγμιότυπα που έχουν σημαδέψει τα ποδοσφαιρικά μας χρόνια. Ποιος θα ξεχάσει την οργιώδη εμφάνιση του Ζλάταν στο Ρασούντα με αντίπαλο την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Η Σουηδία φιλοξένησε τα «Τρία Λιοντάρια» στις 14 Νοεμβρίου του 2012 στα πλαίσια φιλικής αναμέτρησης. Οι Σκανδιναβοί με τον Ζλάταν στα ντουζένια του «ξεσκόνισαν» τους Βρετανούς επικρατώντας με το εμφατικό 4-2. Αυτή ήταν με διαφορά η πιο μαγική βραδιά του Σουηδού αστέρα με την εθνική του ομάδα. Τι έκανε; Τα πάντα. Πήρε την ομάδα στις πλάτες του και διέλυσε μόνος του τους Άγγλους πετυχαίνοντας και τα τέσσερα τέρματα.

Ζλάταν

Ο Ζλάταν πέτυχε αυτό που λες «απλά δε γίνεται»

Το ένα καλύτερο από το άλλο. Το τελευταίο όμως, το κερασάκι στη τούρτα φτιαγμένο από την καλύτερη παιχνιδοκονσόλα. Ο Ζλάταν στο 92′ φρόντισε να σφραγίζει τη μεγάλη νίκη της χώρας του με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο. Ο Τζο Χαρτ και η άμυνα των Άγγλων έμειναν να κοιτούν το μεγαλείο του Σουηδού.

Ο Τζο Χαρτ προσπάθησε να απομακρύνει τον κίνδυνο βγαίνοντας από τη περιοχή του. Η κεφαλιά του τότε τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι έφερε την μπάλα σε ασφαλές – για εκείνον σημείο. Άπαντες πίστευαν πως είχαν τον χρόνο να ανασυνταχθούν. Λάθος! Ουδείς υπολόγιζε στον απρόβλεπτο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Ο 31χρονος τότε δεν έχασε στιγμή, είδε την μπάλα να κατευθύνεται στο μέρος του και έπραξε το αδύνατο.

Με ανάποδο ψαλιδάκι από τα 35 μέτρα χωρίς να βλέπει ποτέ τέρμα έδωσε στην μπάλα την ιδανική τροχιά. Χαρτ και οι λοιποί – συγγενείς – απλά παρακολουθούσαν το ακατόρθωτο. Η κατάληξη έφερε την εξής εικόνα. Ένα Ρασούντα στο πόδι και ο «Ίμπρα» σε έκσταση.

https://twitter.com/classicshirts/status/1327552027682099201