Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο ταχύτερος οδηγός των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Όστιν για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών. 1-2 για Ferrari το οποίο όμως θα αλλάξει λόγω ποινών.

Ο Κάρλος Σάινθ με πολύ καλή εμφάνιση και χρόνο στο 1:34:356 κέρδισε την pole position στις μεταμεσονύκτιες για την Ελλάδα κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στην πίστα του Όστιν. Πρόκειται για την τρίτη φετινή pole του Ισπανού πιλότου της Scuderia. Όσες δηλαδή έχει και στην μέχρι στιγμής καριέρα του. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η έτερη Ferrari του Σάρλ Λεκλέρ και η Red Bull του παγκόσμιου πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν.

Ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο grid της εκκίνησης του αυριανού αγώνα. Καθότι οι Λεκλέρ, Πέρεζ, Αλόνσο και Ζου θα τιμωρηθούν με ποινές θέσεων για αλλαγή κιβωτίου.

Στα θετικά, η πολύ καλή εμφάνιση του Λάνς Στρολ με την Aston Martin στην 7η θέση. Ο οποίος μάλιστα θα εκκινήσει τον αγώνα 5ος(!) λόγω των ποινών που προαναφέρθηκαν. Απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους οι Ρικιάρντο και Οκόν που βρέθηκαν στην 17η και 18η θέση ξεχωριστά και η επίδοση των δύο Haas στον εντός έδρας αγώνα τους.

Σύνοψη των κατατακτηρίων:

Παρά το βαρύ κλίμα που επικράτησε στα paddock λόγω της είδησης του χαμού του Ντίτριχ Μάτεσιτς ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Red Bull, τo Q1 εξελίχθηκε ομαλά με την Ferrari του Κάρλος Σάινθ να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο (1:35:297) και τον ομόσταβλό του Σάρλ Λεκλέρ με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mclaren), Εστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault), Μικ Σουμάχερ (Haas) και Νίκολας Λατίφι (Williams).

To Q2 βρήκε την Ferrari να παραμένει στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρ αυτή τη φορά ταχύτερο όλων (1:35:246) και τους Φερστάπεν και Σάινθ στην πρώτη τριάδα. Eκτός της συνέχειας και τελικής διαδικασίας των κατατακτηρίων έμειναν οι Αλεξάντερ Άλμπον (Williams), Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin), Πιέρ Γκασλί (Alpha Tauri), Γκουάνγκιου Ζου (Alfa Romeo) και Γιούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri).

Με την έναρξη του Q3, ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε νωρίς στην πίστα για να κάνει προσπάθεια. Η οποία και χρονομετρήθηκε στο 1:35.044. Ακολούθησε η απάντηση της Ferrari με τον Λεκλέρ (1:34.624). Την ίδια ώρα που οι Κάρλος Σάινθ (1:34.783) και Λιούις Χάμιλτον (1:34.947) έγιναν οι πρώτοι οδηγοί που «έπεσαν» κάτω από το 1:35. Ξπερνώντας αμφότεροι σε εκείνο το σημείο τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Στην τελική προσπάθεια για την pole position, ο Λεκλέρ σημείωσε χρόνο 1:34.421. Τον οποίο όμως “κατέβασε” ο Σάινθ όντας ταχύτερος με το 1:34.356. Ο οποίος χρόνος αποδείχθηκε και αρκετός για τον 28χρονο Ισπανό οδηγό της Ferrari για να κατακτήσει την pole. Καθώς ο Φερστάπεν δεν κατάφερε παρά ελάχιστα να.

Οι δηλώσεις του poleman Kάρλος Σάινθ:

“It was fun, a lot of fun. Very tricky out there with these winds that we have… but I managed to put together a good lap without mistakes and pole position that was a long time coming after a few qualis in the dry getting very close to it but not getting there”.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα(οχι η τελική σειρά εκκίνησης):

H εκκίνηση του αγώνα για το GP των Ηνωμένων Πολιτειών, του 19ου της φετινής σεζόν για την Formula 1, θα δοθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδος.