Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ στον ημιτελικό του τουρνουά της Στοκχόλμης και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Δανό Ρούνε.

Έτοιμος για το δεύτερο τρόπαιο στο τουρνουά της Στοκχόλμης, τέσσερα χρόνια μετά τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του στη σουηδική πρωτεύουσα, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κόντρα στον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουβουόρι, καθώς επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Stockholm Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Δανό, Χόλγκερ Ρούνε.

Απέναντι στον Σκανδιναβό (Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης), ο οποίος νωρίτερα σήμερα νίκησε τον Άλεξ Ντε Μινόρ, στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού, θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε από την αρχή ότι ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης. Δεν είναι τυχαίο που μόλις σε 39 λεπτά «καθάρισε» το σετ.

Αρχικά ο Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Ρουσουβουόρι νωρίς στο πρώτο σετ, κάνοντας το 2-1. Ο Φινλανδός απάντησε με break (2-2), ωστόσο ο Στέφανος του «έσπασε» ξανά το σερβίς (3-2) και διατήρησε το προβάδισμά του. Και κάνοντας και τρίτο break στο πρώτο σετ (5-2) έκανε το 1-0 αφού υπερασπίστηκε το δικό του σερβίς.

Στο δεύτερο σετ ο Ρουσουβουόρι προσπάθησε δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο (6-2).

Ο 24χρονος τενίστας ήταν σοβαρός και προσηλωμένος στο παιχνίδι του από το ξεκίνημα και από τη στιγμή που έκανε το πρώτο break δεν είχε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια να κλείσει άνετα και τα δύο σετ.

Την Κυριακή απέναντι στον Ρουν, ο Τσιτσιπάς θα επιδιώξει να πάρει ρεβάνς για την ήττα του στον 4ο γύρο του εφετινού Roland Garros. Θα είναι η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά το γαλλικό Open, ενώ για τον Έλληνα πρωταθλητή θα είναι η 7η συμμετοχή του σε τελικό ΑΤΡ εντός του 2022, με ρεκόρ 2-4 και συνολικό 9-14.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Στοκχόλμης, ο Τσιτσιπάς έβγαλε 15 winners και υπέπεσε σε μόλις 7 αβίαστα λάθη.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!