Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη επί των 76ers είχε στο μυαλό του μόνο δύο πράγματα: Τα παιδιά του και να φάει ένα cheesesteak σάντουιτς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και τη νίκη μέσα στη Φιλαδέλφεια επί των 76ers. Ο Greek Freak οδήγησε με double double την ομάδα του στη νίκη και μετά τον αγώνα δεν έχασε τη διάθεσή του για χιούμορ, τονίζοντας πως το μοναδικό που ήθελε ήταν να φάει ένα σάντουιτς και να δει τα παιδιά του. Όχι όποιο κι όποιο όμως. Ένα cheesesteak ονόματι wit wizz, που αποτελεί σπεσιαλιτέ της Φιλαδέλφεια και όπως φάνηκε δυσκόλεψε τον Αντετοκούνμπο με το όνομά του. Γιάννης Αντετοκούνμπο

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NBA (@nba)

Για τις σκέψεις του για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν:

«Σπουδαία νίκη για την ομάδα μας. Νομίζω ότι όλοι παίξαμε ομαδικά για 48 λεπτά. Δεχθήκαμε μόλις 88 πόντους, η άμυνά μας ήταν απίστευτη, ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν παντού, δυσκόλεψε τον Εμπίντ και έκανε δύσκολη την ζωή για όλους.

»Στην επίθεση κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, ακόμα και όταν ήμασταν πίσω στο σκορ μείναμε ψύχραιμοι, είχαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, βάλαμε σουτ. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα νικούσαμε σκοράροντας 90 πόντους δεν θα το πίστευα, αλλά στο τέλος της ημέρας ο στόχος μας είναι να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα και το κάναμε αυτό. Ήταν μία καλή νίκη για εμάς και ελπίζω να πάρουμε μομέντουμ για την συνέχεια». Γιάννης Αντετοκούνμπο

Για το πόσο σημαντικός είναι ο Μπρουκ Λόπεζ:

«Είναι σημαντικός. Ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι για την άμυνά μας, το παίρνουμε δεδομένο, αλλά στα παιχνίδια που δεν έπαιξε καταλάβαμε πέρυσι τι πρέπει να κάνει όταν έπρεπε να τα κάνουμε αυτά εγώ και ο Πόρτις. Είναι μεγάλο κορμί, μπορεί να κάνει τάπες, να πάρει ριμπάουντ, να βάλει σουτ, είναι απίστευτος». 

Για το νικητήριο καλάθι του Μάθιους και τι έγινε στην επίθεση που οδήγησε στην ασίστ του Άλεν:

«Προσπαθώ να πάρω την σωστή απόφαση, να κάνω τους παίκτες να κινηθούν, να μην παίξω ένας με έναν. Ο Άλεν είναι πολύ καλός στα handoff και του έδωσα την μπάλα. Μπόρεσε να επιτεθεί στο καλάθι και πήρε την σωστή απόφαση πασάροντας στον Μάθιους που ήταν ελεύθερος και έβαλε το σουτ».

Για τον Τζέιμς Χάρντεν που βρήκε ρυθμό όταν οι Σίξερς χαμήλωσαν το σχήμα με τον Εμπίντ στον πάγκο:

«Είναι σπουδαίος παίκτης. Θέλει να πάει στο ζωγραφιστό και να σουτάρει τρίποντα μετά από ντρίμπλα. Βρήκε ρυθμό βάζοντας δύσκολα σουτ από μέση απόσταση. Αυτό θέλουμε όμως, να σουτάρει μία ομάδα πολλά σουτ από μέση απόσταση. Είναι σπουδαίος παίκτης όμως, αν βρει ρυθμό, ό,τι και να κάνεις αυτός θα σκοράρει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν πανικοβληθήκαμε στην 4η περίοδο όταν κάναμε συνεχόμενα λάθη. Βρήκαμε ρυθμό, βάλαμε σουτ και πήραμε σωστές αποφάσεις».

Για το τι έκανε διαφορετικά και ξεκίνησε τον αγώνα με συνεχόμενα εύστοχα σουτ:

«Απλώς θέλω να απολαύσουμε το παιχνίδι, να πάρω σωστές αποφάσεις και να νικήσουμε. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα; Σίγουρα. Έχουμε παίκτες που λείπουν και μπορούν να βοηθήσουν; 100%. Είμαι στα καλύτερά μου; Παίζω καλό μπάσκετ, παίρνω σωστές αποφάσεις, αλλά χρειάζομαι χρόνο. Ελπίζω να πάω εκεί που θέλω. Αλλά δεν βιάζομαι. Θέλω να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που μπορώ όταν έχει σημασία. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε και μπορώ να πάω να φάω ένα cheesesteak, ένα wit wizz, να δω τα παιδιά μου και να ετοιμαστώ για τον αγώνα με το Χιούστον».

Για το τι θέλει να βελτιώσει:

«Θέλω να είμαι πιο επιθετικός, αλλά δεν έχει σημασία. Δεν χρειαζόταν να είμαι επιθετικός για 48 λεπτά σήμερα. Φέτος είπα ότι θα εμπιστευτώ τους συμπαίκτες μου, θα πασάρω και θα θυσιάσω πράγματα. Αν αυτό βοηθήσει να πάρουμε νίκες, είναι αυτό που θα κάνω. Δεν αφορά εμένα, είμαι εντάξει με εμένα. Χαίρομαι που όλα τα παιδιά βοήθησαν να πάρουμε την νίκη. Εγώ και η ομάδα έχουμε ακόμα ένα επίπεδο να ανέβουμε όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και ελπίζω να βρεθούμε σε αυτό το σημείο όταν έχει σημασία».

Για το πόσο σημαντική είναι η νίκη δεδομένου των απουσιών των Μπακς (Μίντλετον, Κόνατον, Χιλ):

«Είναι μεγάλη νίκη γιατί δείχνει τι ομάδα ειμαστε. Ότι έχουμε ταλέντο και πως όταν παίζουμε άμυνα μπορούμε να νικήσουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι οι Σίξερς είχαν 5/24 τρίποντα:

«Είναι σημαντικό. Είμαστε ανταγωνιστικοί, προφανώς θέλουμε να μαρκάρουμε κάθε λέι-απ και κάθε σουτ. Καταλαβαίνουμε ότι το μπάσκετ αλλάζει και οι ομάδες θέλουν να επιχειρήσουν 40-50 τρίποντα. Αν μπορούμε να κατεβάσουμε αυτό το νούμερο έτσι στα 30 τρίποντα, στα 25, στα 20 τρίποντα, μας δίνει περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε την νίκη».