Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός και μπόρεσε να φύγει με ένα υπερπολύτιμο διπλό από τη Μαδρίτη.

Η αρχή έγινε στη Βαρκελώνη και τώρα ακολούθησε η Μαδρίτη. Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ρεάλ στο «WiZink Center» με μια τρομερή εμφάνιση και ανέδειξε ξανά την καλή δουλειά που γίνεται. Μια ομάδα με την σφραγίδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας τεχνικός παρουσιάζει ένα σύνολο με ρόλους, αυτοματισμούς και πάνω απ’ όλα καλό μπάσκετ. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, αλλά η δουλειά της περσινής σεζόν έχει ανέβει επίπεδο και αυτό βγαίνει πλέον στο παρκέ. Αποτέλεσμα αυτού, δύο τεράστια διπλά που μόνο μπορούν να βοηθήσουν ενόψει της συνέχειας στην κανονική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα… χαμαιλέοντας

To μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού, πέραν του ότι έχει διατηρήσει τον κορμό του, είναι πως ξέρει να προσαρμόζεται. Βρίσκει σχεδόν πάντα τον τρόπο να διαβάσει σωστά την εκάστοτε κατάσταση και να βρει τις απαραίτητες λύσεις.

Για παράδειγμα είδε πως η μπάλα δεν έμπαινε από μακριά στο ματς με τη Ρεάλ (28% τρίποντο σε 21 σουτ) και επέμεινε να χτυπά από κοντά (63% δίποντο σε 46 σουτ). Παρότι οι Ισπανοί έχουν τεράστια κορμιά. Μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη κίνηση του Ταβάρες και να βγάλει στον αφρό τα προβλήματα στο σύνολο του Τσους Ματέο.

Αυτή η παράμετρος θα είναι κομβική για τη συνέχεια. Το ρόστερ είναι γεμάτο και μπορεί να ανταπεξέλθει σε διαφορετικούς τρόπους και στυλ παιχνιδιού σε κάθε αγώνα. Πράγμα που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει ο αντίπαλος.

Ο χρόνος είναι οδηγός για τον Κέιναν

Αν υπάρχει ένα σχετικά… μελανό σημείο σε αυτή την εκκίνηση της σεζόν είναι ο Αϊζέια Κέιναν. Ο Αμερικανός προσπαθεί να βρει ακόμα τα πατήματά του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται και του δίνει χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που χρειάζεται ο παίκτης.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ξέρει να σκοράρει. Μας το έδειξε πέρυσι αλλά και παλαιότερα. Ούτε ξέχασε πως γίνεται, ούτε ξαφνικά δεν μπορεί. Χρειάζεται απλά χρόνο και να προσαρμοστεί στο σύστημα και τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Είναι καθαρά η προσαρμογή. Θέλει απλά στήριξη και θα έρθουν τα καλά παιχνίδια. Άλλωστε είναι και θέμα ψυχολογίας σε τέτοιους παίκτες. Μόλις δει ότι η μπάλα μπαίνει στο καλάθι τότε είναι λογικό πως θα βρει την αυτοπεποίθησή του και θα ξεκινήσει να… ματώνει το διχτάκι. Όλα είναι θέμα υπομονής.