Το ΝΒΑ ξεκίνησε και το Debut.gr στέκεται στους Καβαλίερς και στο ρόστερ που δημιουργήθηκε με στόχο να βρεθεί ξανά στην οκτάδα, στη μετά-Λεμπρόν εποχή.

Τους Καβαλίερς, οι περισσότεροι -κυρίως οι νεότεροι- τους έχουν συνδυάσει με τον Λεμπρόν Τζέιμς και τις μάχες που έδιναν κάθε χρόνο στους τελικούς του ΝΒΑ με αντίπαλο τους Γουόριορς. (2015-2018) 

Επί τέσσερα συναπτά έτη έδιναν σταθερά το παρών στους τελικούς της καλύτερης λίγκας στον κόσμο. Το κέρδος τους όμως ήταν μόνο ένα πρωτάθλημα και το μοναδικό που έχουν κατακτήσει ποτέ στην ιστορία τους. Αυτό πάντως από μόνο του ήταν μία φοβερή επιτυχία για την ομάδα. 

Βλέπετε, για κακή τους τύχη έπεσαν πάνω στην φοβερή δυναστεία των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που στο πέρασμά τους σάρωναν τα πάντα. 

Το 2018 λοιπόν, ο Λεμπρόν αποφάσισε να αλλάξει περιφέρεια και να μετακομίσει στο Λος Άντζελες για λογαριασμό των Λέικερς. 

Με την φυγή του Τζέιμς, η ομάδα πήρε την… κάτω βόλτα και για τα επόμενα τρία χρόνια, βρισκόταν σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Πέρυσι όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην. Κατάφεραν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία θέση στα play off του πρωταθλήματος. Μπήκαν εν τέλη στα play in, αλλά οι Χοκς ανέκοψαν την πορεία τους.  

Πάντως από την περσινή χρονιά φάνηκε ότι για πρώτη φορά στην μετά-Λεμπρόν εποχή μπορούν να κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία.

Πάμε λοιπόν στο σήμερα και στο πρωτάθλημα που επιτέλους αρχίζει

Οι Καβαλίερς, όπως αναφέραμε, από πέρυσι είχε δημιουργήσει μία νεανική και συμπαγή ομάδα. Iκανή να παίξει καλά επιθετικά, αλλά και αμυντικά. 

Έκαναν την καλύτερη μέχρι στιγμής προσθήκη στο ρόστερ τους και ίσως σε όλο το ΝΒΑ. Απέκτησαν τον τρεις φορές All Star Ντόνοβαν Μίτσελ από τους Γιούτα Τζαζ, χωρίς ουσιαστικά να δώσουν σημαντικό έμψυχο δυναμικό. Δυναμώνοντας αισθητά την περιφέρειά τους. 

Παραχώρησαν τον Κόλιν Σέξτον, Λάουρι Μάρκανεν και τον ρούκι Οτσάι Αγκμπάτζι. Σχεδόν “τζάμπα” αν αναλογιστεί κανείς ότι απέκτησαν έναν παίκτη επιπέδου All Star. 

Ο Μίτσελ είναι ένας παίκτης που είναι αποδεδειγμένα ικανός σκόρερ, που μπορεί να βοηθήσει τόσο στο αμυντικό, όσο και στο οργανωτικό κομμάτι.

Πολύ σημαντικό γεγονός για την ομάδα από το Οχάϊο είναι πως κράτησε τον βασικό κορμό της περσινής χρονιάς. Ο Ντάριους Γκάρλαντ μαζί με τον Τζάρετ Άλλεν θα είναι φυσικά καλύτεροι από την περσυνή χρονιά, στην οποία και οι δύο συμμετείχαν στο All Star Game. 

Επίσης στο ρόστερ υπάρχει ο Κρις Λεβέρτ, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του στο ΝΒΑ, αλλά και ο Έβαν Μόμπλεϊ που με τα χρόνια φαίνεται πως θα εξελιχθεί με έναν παίκτη υψηλού επιπέδου. 

Μην ξεχνάμε πως οι Καβς ανανέωσαν τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του. Μπορεί να δώσει λύσεις και να ξεκουράσει τα βασικά γκαρντ της ομάδας. 

Η ομάδα λοιπόν είναι σχεδόν πλήρης. Υπάρχει η “δίψα”, το ταλέντο και το σχετικό βάθος στο ρόστερ.  

Αν υπάρξει και ομοιογένεια ανάμεσά τους, οι Καβαλίερς είναι σχεδόν βέβαιο πως έχουν μια θέση στην οκτάδα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου